Dragnea vrea modificarea Codului Silvic

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si fostul ministru al Apelor si Padurilor, Doina Pana, sustin sambata, intr-o scrisoare deschisa catre actualul ministru al Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca Palmer, ca 19 acte normative necesare Codului silvic se cer „urgent promovate” – 5 Hotarari de Guvern si 14 Ordine de Ministru – si atrag atentia ca „fara aceasta legislație subsecventa, Codul silvic este inaplicabil„.
„Ati mostenit doua arme importante in batalia impotriva taierilor ilegale (…): Radarul padurilor si noul Cod silvic. (…) Codul silvic vine in completarea Radarului, impotriva taierilor ilegale, dar nu numai. (…) Doar ca, pentru a putea fi implementat, are nevoie de o legislatie subsecventa. 19 acte normative necesare Codului silvic se cer urgent promovate: 5 Hotarari de Guvern si 14 Ordine de Ministru.Pentru elaborarea lor este obligatorie consultarea tuturor actorilor implicati: proprietari de paduri, administratori de paduri, industria mobilei, Asociatia Forestierilor din Romania. (…) Nu am observat niciun inceput de dezbatere, nicio abordare incipienta, fapt ce ne ingrijoreaza foarte tare, deoarece, fara aceasta legislatie subsecventa, Codul silvic este inaplicabil”, arata reprezentantii PSD, in scrisoarea deschisa adresata sambata ministrului Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca Palmer.

In document, Liviu Dragnea si Doina Pana mai arata ca, in plus, la ora actuala, pe piata lemnului s-a creat „un adevarat haos”.”S-a ajuns in situatia in care, daca nu interveniti urgent, sectorul va intra in colaps. Intreg sectorul, inclusiv industria mobilei. Stiti ca, din disperare, au fost boicotate deja licitatiile in 6 judete. Vorbim despre peste 100.000 de locuri de munca existente in sector si de un aport catre PIB urias”, arata semnatarii PSD.

Acestia isi exprima speranta ca actualul ministru va reactiona la acest semnal de alarma si se va apleca „la modul cel mai serios si foarte urgent pentru rezolvarea problematicilor prezentate”.”Asteptam cu interes implicarea dumneavoastra si in alte demersuri ce au fost incepute si trebuie doar continuate, pentru ca hotia din padurile Romaniei sa fie complet stopata: operationalizarea functiei statistice a SUMAL si implementarea in totalitate a sistemului FMIMS”, se incheie scrisoarea adresata ministrului Mediului, Apelor si Padurilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.