Consiliul Concurenței, amenzi drastice Multiplex si Intercomfilm

0

Consiliul Concurentei a sanctionat Multiplex si Intercomfilm, companii de distributie de film, pentru ca acestea se intelesesera sa stabileasca impreuna pretul minim pentru un bilet la cinematograf.

Amenzile celor doua companii de distributie de film insumeaza 107.000 de lei (37.000 de euro), se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.

„Atat SC Intercomfilm Distribution SRL, cat si SC Hollywood Multiplex Operations SRL au recunoscut faptele si, ca urmare, au beneficiat de reducerea cuantumului amenzilor, in conformitate cu dispozitiile legale”, se arata in comunicat. Astfel, compania SC Intercomfilm Distribution SRL a fost sanctionata cu 7.675 lei, iar SC Hollywood Multiplex Operations SRL cu 99.896 lei.

Ancheta in acest caz a fost deschisa in iunie 2013, cand Consiliul Concurentei a constatat ca cele doua companii incheiasera un acord, fixand pretul de revanzare. In contractul de exploatare filme incheiat intre acestea exista o clauza expresa, care prevedea ca „Pretul minim de intrare la spectacolele de cinema va fi stabilit de comun acord”.

O intelegere intre un furnizor si un distribuitor pentru a stabili pretul la care urmeaza sa-si revanda produsele (resale price maintenance) reprezinta o practica anticoncurentiala, afirma Consiliul Concurentei. In urma unei intelegeri de acest tip, consumatorii sunt afectati direct, neputand beneficia de preturi mai mici, deoarece distribuitorul nu poate reduce preturile sub cele stabilite cu furnizorul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.