Universitățile din România, tot mai slab cotate!

0

A fost publicat clasamentul topului universităţilor din întreaga lume. University Ranking by Academic Performance a dat publicităţii clasamentul vineri. Doar trei universităţi din România au reuşit să se claseze în prima parte a topului.

Conform clasamentului făcut de University Ranking by Academic Performance, universităţile din România sunt departe de performanţă. Doar trei au reuşit să ocupe un loc în prima parte a topului, scrie voceatransilvaniei.ro.

Universitatea Politehnică București care se află în topul universităţilor din România, s-a clasat abia pe locul 621 în lume, în timp ce universitatea Babeș-Bolyai este pe locul 690 si Universitatea din Bucuresti abia pe locul 725.

Politehnica a avut astfel cel mai semnificativ trend de creştere în ultimii cinci ani dintre universităţile europene, ocupând locul 1.385 în lume în 2011, 1.091 în 2013 şi în prezent locul 621.

Totodată, Universitatea Politehnica a avansat în clasamentul la nivel european de la locul 513 în 2011 la locul 267 în prezent.

Clasamentul URAP se bazează exclusiv pe datele culese din bazele de date internaţionale (Web of Science, Scopus şi Google Scholar). Topul URAP apelează atât la indicatori cantitativi (productivitatea ştiinţifică exprimată prin numărul de articole publicate şi impactul cercetărilor ştiinţifice prin numărul de citări), dar şi la indicatori calitativi ce redau impactul cercetărilor ştiinţifice în comunitatea internaţională precum şi colaborările ştiinţifice de nivel internaţional exprimate prin articolele publicate în colaborare cu autori din străinătate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.