Putin, noi avertismente la adresa Turciei

0

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat într-un interviu publicat marţi că ţara sa va opune rezistenţă dacă Turcia îi ameninţă securitatea naţională, dar a apreciat că, dacă turcii atacă Rusia, nu este nevoie ca NATO să se implice, relatează agenţia DPA în pagina online, informează Mediafax.

„Dacă Turcia atacă Rusia, nu este nevoie ca NATO să se implice. Ar face bine să-şi ceară scuze pentru doborârea avionului”, a declarat Vladimir Putin.
Putin a făcut aceste declaraţii într-un interviu pentru tabloidul german Bild, referitor la doborârea unui bombardier rus de către aviaţia turcă la frontiera cu Siria, în noiembrie.”Sper ca astfel de evenimente să nu se transforme în conflicte militare de amploare. Dar dacă interesele şi securitatea Rusiei sunt ameninţate, Rusia va opune rezistenţă. Toată lumea trebuie să ştie asta”, a subliniat preşedintele rus, informează Mediafax.

El a adăugat că, dacă Turcia atacă Rusia, nu este nevoie ca NATO să se implice.”Turcia face parte din NATO, dar nu a fost atacată. Prin urmare, NATO nu este nevoită să protejeze Turcia, iar problemele noastre cu Turcia nu au nicio legătură cu apartenenţa acestei ţări la NATO”, a subliniat Putin
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.