Contractul pentru autostrada Orăștie-Sibiu, reziliat

0

Ministrul Transporturilor a anunţat miercuri rezilierea contractului pentru autostrada Orăştie-Sibiu pe motiv că proiectul iniţial nu a fost respectat. 

Potrivit ministrului Transporturilor, autostrada a fost demolată din cauza lucrărilor proaste și a proiectului care nu a fost respectat, astfel că a fost reziliat contractul pe care CNADNR îl avea cu compania Impregilo Salini, relatează Romaniatv.net.

„Am primit analizele și expertizele din CNADNR care arată că materialele de construcție nu sunt în conformitate cu caietul de sarcini, lucrările sunt necorespunzătoare. Proiectul nu a fost respectat”, a spus oficialul.

Am solicitat conducerii CNADNR să analizeze opțiunile pentru continuarea proiectului, să identifice soluțiile pentru reanalizarea lui și să elaboreze un plan de măsuri pentru a ști pașii în viitor. Am primit comunicarea din partea companiei, cu privire la rezilierea contractului cu actualul constructor.

Ce se va face în continuare? „Se va demara o cerere de ofertă pentru selectarea unui nou constructor pentru a repara deficiențele din zona fisurată și demolată”, a spus ministrul.

În continuare, „termenul pentru lucrări, dacă nu apare nicio contestație, e august. În septembrie s-ar putea relua traficul. CNADNR va mai începe o serie de licitații separate”.

Fostul şef al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga, a fost pus sub control judiciar pe cauţiune de procuorii DNA, în dosarul privind autostrada Sibiu – Orăştie.

Corpul de control al ministrului Transporturilor a identificat în octombrie o serie de nereguli la CNADNR privind inclusiv proiectul autostrăzii Orăştie-Sibiu, unde o porţiune de 200 metri trebuie demolată şi reconstruită, şi a sesizat organele statului, suspectând fapte penale. Lotul respectiv urmează să rămână închis până în luna iunie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.