Consultații gratuite pentru femeile suspecte de fibrom uterin

0

Pacientele diagnosticate sau având suspiciune de fibrom uterin pot beneficia de consultații gratuite cu prilejul seminarului ”Terapia fibroamelor uterine”, care va avea loc joi, la Centrele de Excelență ARES.

Potrivit unui comunicat remis luni Agerpres, dr. Rareș Nechifor, acreditat în efectuarea trainingului procedurii de embolizare a fibroamelor uterine, va oferi pacientelor informații esențiale despre operația minim invazivă, fără recidivă, despre cauzele acestei afecțiuni și va interpreta gratuit ecografiile tuturor participantelor.

„Fibromul uterin reprezintă o afecțiune serioasă, care, în prezent, poate fi tratată minim invaziv, procedura de embolizare fiind o opțiune alternativă celei chirurgicale și se poate rezolva în doar 30 de minute. Ea constă în astuparea vaselor de sânge care alimentează fibroamele uterine. În urma procedurii de embolizare, fibroamele intră într-un proces de involuție, de resorbție, își reduc dimensiunile și simptomele dispar. De asemenea, nu există recidivă”, a explicat medicul Rareș Nechifor, potrivit comunicatului de presă.

Seminarul gratuit este parte a campaniei naționale ”Rămâi femeie! Spune Nu histerectomiei”.

La seminar pot participa 35 de paciente, cu diagnostic sau suspiciune de fibrom uterin. Înscrierile la acest eveniment se pot face la numărul 0745.355.437, în limita locurilor disponibile.

În prezent, în România, peste 50% dintre pacientele cu vârsta cuprinsă între 21 și 49 de ani sunt diagnosticate cu fibrom uterin

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.