Magistrații amenință CSAT cu Tribunalul

Magistraţii susţin că reacția publică a Președinției României, prin care anunță că s-au făcut verificări în privința acoperiților din Justiție, este doar un prim pas spre clarificarea unei probleme care trebuia de ani de zile elucidată.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut CSAT să verifice declaraţiile tuturor magistraţilor pentru a se stabili dacă sunt colaboratori ai serviciilor secrete de informaţii. În urma verificării declaraţiilor pe proprie răspundere date de magistraţi, CSAT a constat că niciunul nu este ofiţer acoperit.

„Reacția publică a Președinției României, prin care anunță că s-au făcut verificări în privința acoperiților din Justiție, este doar un prim pas spre clarificarea unei probleme care trebuia de ani de zile elucidată”, consideră Dana Gârbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj și președinte al Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), scrie evz.ro.

„Nu se poate vorbi despre o normalitate democratică în România până când relația servicii secrete – Justiție nu e perfect transparentă. Presedinția deja a depășit termenul legal de a răspunde solicitării noastre de comunicare a acestor decizii CSAT. Dacă nu vom primi răspuns nici în următoarele zile, vom lua în considerare posibilitatea acționării CSAT în judecată, pentru ca aceste hotărâri, în baza cărora serviciile secrete sunt implicate în Justiție, să devină publice”, a adăugat judecătoarea Gârbovan.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.