Familia Bodnariu își va recupera copiii!

0

Deputatul Mircea Dolha, conducatorul delegatiei parlamentare romane care a fost in Norvegia, a declarat ca situatia este ingrijoratoare pentru multe familii cu copii din Norvegia, dar ca el crede ca familia Bodnariu isi va recupera copiii.

„Eu cred ca familia Bodnariu isi va recupera copii si ca dreptatea va fi de partea lor. Situatia este ingrijoratoare nu numai pt familiile romanesti, ci si pentru alte familii care isi iau copii si fug din Norvegia”, a spus sambata Dolha , intr-o conferinta de presă.

El a precizat ca in discutiile cu guvernul si cu ministerul protectiei copilului din Norvegia au primit semnale clare in acest sens. Dolha a sustinut ca au primit promisiunea ca se va emite un ordin intern pentru ca autoritatile implicate in astfel de cazuri sa fie mai atente.

In aceeasi conferinta de presa facuta de membrii delegatiei, senatorul Marian Vasiliev a spus ca parlamentarii romani „au fost surprinzator de bine primiti, am crezut ca va fi o pozitie rigida a autoritatilor”.

Potrivit lui Vasiliev, secretarul de stat din ministerul protectiei copilului cu care s-au intalnit le-a spus ca se lucreaza la o noua lege in domeniu si pentru infiintarea unui tribunal specializat pe cazurile de plasament.

Delegatia de parlamentari a cerut „imperios” guvernatorului localitatii de resedinta a familiei Bodnariu reanalizarea ordinului de plasare a copiilor pentru ca masura adoptata ar fi disporoportionata si este o interpretare abuziva a principiului interesului superior al copilului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.