A început Carnavalul de la Veneția

Share:
Toate canalele, străzile, pieţele şi fiecare colţişor al Veneţiei se transformă prin culoare, muzică, mister şi bună dispoziţie într-o uriaşă scenă pentru nesfârşitele spectacole şi petreceri ale carnavalului. Cu o tradiţie de mai mult de opt secole, din 1979, de când este organizat în fiecare an, carnavalul practic s-a globalizat şi este tot mai mult legat de toate culturile lumii. Între 23 ianuarie şi 9 februarie 2016,  mai mult de un milion de oameni vor veni la Veneţia în căutarea libertăţii de a petrece zi şi noapte.
Măşti din Commedia dell’Arte şi costume somptuase de epocă, banchete şi baluri elegante în palate, parade şi distracţie nebună pe străzi, artificii şi serenade din gondole vor inunda Veneţia cu buna dispoziţie a carnavalului. Cu o tradiţie de mai mult de opt secole, din 1979, de când este organizat în fiecare an, carnavalul practic s-a globalizat şi este tot mai mult legat de toate culturile lumii.
Carnavalul are în fiecare an o tema pe care o respectă toate balurile, banchetele, concertele, paradele sau concursurile. Şi programul este foarte divers, de la concursul pentru cea mai frumoasă masca a unui copil, până la balurile care se ţin lanţ şi la cel mai exclusivist banchet, unde biletul de intrare costă sute de euro şi trebuie rezervat cu mult timp înainte. În prima şi în ultima zi de carnaval sunt cele mai frumoase parade.
În 23 ianuarie, de la ora 6 după amiaza, la marea deschidere a carnavalului, Festa Veneziana, a fost un spectacol inspirat de tema anului CREATUM, o întâlire cu vechile arte şi tradiţii veneţiene prin muzică, ritm şi bucuria de a petrece.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.