Concurență acerbă la Berlinala 2016

0

”Shelley”, coproducție Danemarca-Suedia în regia lui Ali Abbasi, care o are ca protagonistă pe actrița română Cosmina Stratan, se numără printre cele 18 filme care concurează anul acesta la titlul de ”cel mai bun film de debut”, recompensat cu un premiu în valoare de 50.000 de euro, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin ce va începe la 11 februarie.

Pentru acest premiu concurează filme din secțiunile Panorama, Forum, Generation sau Perspektive Deutsches Kino, informează Agerpres.

”Shelley” va fi difuzat în premieră mondială în secțiunea Panorama.

Juriul care va acorda premiul pentru ”cel mai bun film de debut” este format din Enrico Lo Verso (Italia), Ursula Meier (Elveția/Franța) și Michel Franco (Mexic), informează ICR Berlin într-un comunicat de presă difuzat la 5 februarie.

Prezența românească la Berlinală este completată de lungmetrajul ”Ilegitim” în regia lui Adrian Sitaru la secțiunea Forum, scurtmetrajul regizoarei Roxana Stroe ”O noapte în Tokoriki” — la secțiunea Generation 14plus, de actrița Iulia Ciochină și scenarista Ruxandra Ghițescu în cadrul Berlinale Talents, de Răzvan Rădulescu, co-scenarist al producției germano-franco-mexicane ‘Soy Nero’, în regia lui Rafi Pitts, precum și de co-producția româno-germană ‘A Quiet Place’, în regia lui Ronny Dörfler, care îi are în distribuție pe Madalina Craiu, Oana Rusu, Serban Pavlu, Maria Obretin și Andrei Ciopec. Pelicula va fi prezentată în cadrul secțiunii Perspektive Deutsches Kino.

La secțiunea Competiție, 18 din cele 23 de filme din program vor lupta pentru principalele trofee ale festivalului, Ursul de Aur și Urșii de Argint. La această secțiune au fost selectate producții din Belgia, Bosnia și Herțegovina, Canada, Danemarca, Franța, Germania, Iran, Italia, Mexic, Olanda, Noua Zeelandă, Republica Populară Chineză, Filipine, Polonia, Portugalia, Singapore , Suedia, Tunisia, Marea Britanie și Statele Unite. 19 dintre aceste filme sunt premiere mondiale, conform site-ului festivalului.

Juriul internațional care va decerna Ursul de Aur și Urșii de Argint la secțiunea Competiție este prezidat de către binecunoscuta actriță Meryl Streep și îi are în componență pe Lars Eidinger (Germania), Nick James (Marea Britanie), Brigitte Lacombe (Franța), Clive Owen (Marea Britanie), Alba Rohrwacher (Italia), Małgorzata Szumowska (Polonia).

Ceremonia de premiere din acest an va avea loc la Berlinale Palast sâmbătă, 20 februarie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.