Un bărbat din Călărași, condamnat la închisoare pe viață

0

Un bărbat din Călăraşi a fost condamnat de Tribunalul Călăraşi la închisoare pe viaţă după ce a ucis două bătrâne.

„Tribunalul Călăraşi a hotărât condamnarea inculpatului Strugaru Ionuţ la pedeapsa detenţiunii pe viaţă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat, viol şi violare de domiciliu. La data de 16 februarie 2016, hotărârea instanţei de fond a rămas definitivă la Curtea de Apel Bucureşti prin retragerea apelului de către inculpat”, precizează PÎCCJ într-un comunicat de presă.

Artur Ionuţ Strugaru ispăşeşte, însă, şi o altă pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru omor. Potrivit anchetatorilor, pe 8 septembrie 2008, Artur Ionuţ Strugaru a consumat băuturi alcoolice la un bâlci, organizat în Călăraşi, şi în localitatea natală Grădiştea, iar apoi a intrat în locuinţa unei bătrâne de 82 de ani. „Inculpatul a căutat bani sau alte valori în prima cameră, după care a trecut în camera în care victima dormea. S-a deplasat la aceasta, a trezit-o prin aplicarea unor lovituri cu pumnii în faţă şi a somat-o să-i spună unde ţine banii”, se arată în rechizitoriu.

Conform actului de sesizare a instanţei, Strugaru a lovit-o pe octogenară de mai multe ori, iar apoi a violat-o. „După consumarea raportului sexual, bănuind că victima l-ar putea recunoaşte, inculpatul a continuat să o lovească până când aceasta a decedat ca urmare a agresiunilor, după care a lăsat cadavrul ascuns parţial sub pat”, se mai precizează în rechizitoriu.

Anchetatorii susţin că Artur Ionuţ Strugaru s-a spălat la o fântână din apropierea casei, iar a doua zi şi-a ars hainele purtate la comiterea faptei.

Pe 8 mai 2009, bărbatul a consumat băuturi alcoolice la un bar din Grădiştea, iar apoi a intrat în locuinţa unei bătrâne de 71 de ani.

„A pătruns în casă prin escaladarea gardului şi forţarea uşii de acces, după care a căutat bani în prima cameră. În continuare, s-a deplasat în camera în care victima dormea cu televizorul pornit. Având în vedere că victima s-a trezit şi a început să ţipe, inculpatul a lovit-o în cap cu o săpăligă luată de la faţa locului, iar apoi a întrebat-o unde se găsesc banii”, se spune în rechizitoriu.

Pentru că victima i-a spus că nu are bani, Strugaru a continuat să o lovească în cap cu săpăliga şi cu un ciocan, iar apoi i-a dat foc.

„Şi-a însuşit telefonul mobil aparţinând acesteia, iar pe traseul de ieşire din casă a observat o butelie de gaz sigilată. A desfăcut sigiliul şi a dat drumul la gaz, în ideea producerii unei explozii”, se mai menţionează în documentul citat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.