Orban vrea schimbarea prefectului Capitalei

0

Deputatul şi candidatul PNL la alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei,  Ludovic Orban, i-a cerut luni premierului Dacian Cioloş să nu se oprească din schimbarea prefecţilor.

„Să nu vă pară rău, domnule prim-ministru, de niciun prefect schimbat. Vă dau un exemplu: domnul Sitterli de la Sibiu, celebrul prefect care a refuzat să înceteze mandatul preşedintelui Consiliului Judeţean din partea PSD, domnul Cindrea, acelaşi domn Sitterli care şi-a şi anunţat candidatura la Primăria Municipiului Sibiu. Cum să nu-l schimbaţi? Este un reprezentant al PSD. Alt exemplu: domnul Eugen Avram care este implicat în dosarul DNA alături de domnul Govor pentru efectuarea de presiuni asupra oamenilor în campania electorală de la prezidenţiale. Este normal să-l schimbaţi din funcţie. La Dâmboviţa, aţi schimbat un prefect care fusese înainte de a fi prefect vicepreşedinte al CJ din partea PSD şi care pentru a fi numit prefect a fost angajat o zi sau două la Corpul de control al prim-ministrului. Nu vă opriţi, domnule prim-ministru, mai aveţi mulţi prefecţi de schimbat”, a spus Orban, în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora prim—ministrului”, relatează Romaniatv.net.

El le-a cerut parlamentarilor ALDE să nu îl jignească pe noul prefect de la Dâmboviţa pentru că acesta este singurul înalt funcţionar public din judeţ şi nu a fost membru al PNL.

Orban i-a cerut premierului să îl schimbe şi pe prefectul de la Bucureşti pentru că l-a menţinut „ilegal” în funcţie pe primarul interimar de la sectorul 4.

„La ora actuală, sectorul 4 este condus de un reprezentant al PSD, domnul Băluţă, care a ajuns în funcţia de primar interimar după ce fusese viceprimar, iar pentru a fi viceprimar trebuia să fie consilier local. Acest domn Băluţă şi-a dat demisia din funcţia de consilier local în noiembrie, iar Consiliul local a dat o hotărâre în acest sens. Cu toate astea, prefectul Municipiului Bucureşti a aşteptat să se emită o altă hotărâre din partea Consiliului local, abuzivă, pentru a-l menţine în funcţie pe acest domn Băluţă care, în conformitate cu legea, nu mai este consilier local, deci nu poate să fie primar interimar”, a menţionat Orban, conform Agerpres.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.