Ana Blandiana, nominalizată la un alt premiu prestigios

Scriitoarea Ana Blandiana este nominalizată la Premiul „Poetul European al Libertății”, anunță Institutul Cultural Român de la Varșovia într-un comunicat transmis, marți, Agerpres.

La fiecare doi ani, orașul Gdansk devine centrul poeziei europene cu prilejul concursului și premiului „Poetul European al Libertății”. În 2016, cele șapte țări europene care concurează pentru prestigioasa distincție sunt România, Portugalia, Danemarca, Ungaria, Rusia, Italia și Macedonia.

Alegerea românească a juriului, format din personalități literare și culturale poloneze, a fost Ana Blandiana, cu volumul „Patria mea A4”, apărut în versiune poloneză în luna ianuarie a acestui an la Editura slowo/obraz terytoria, în traducerea Joannei Kornas-Warwas.

Institutul Cultural Român de la Varșovia organizează, în perioada 16-21 martie, o serie de întâlniri cu Ana Blandiana în mai multe orașe poloneze în scopul promovării volumului nou apărut.

Potrivit comunicatului, în perioada 17-19 martie, la Gdansk vor fi organizate întâlniri literare și artistice, cu participarea celor șapte poeți nominalizați. Programul va culmina în 19 martie cu Gala acordării premiilor. Alături de Ana Blandiana vor fi prezenți Vanni Bianconi din Italia, Lidia Dimkovska din Macedonia, Yahya Hassan din Danemarca, Daniel Jonas din Portugalia, Aniko Polgar din Ungaria și Serghei Stratanovski din Rusia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.