România nu mai poate găzdui Euro 2020!

0

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a tras un semnal de alarmă: România nu mai poate fi în situația de a organiza EURO 2020, după ce astăzi Metrorex a anunțat că, în cel mai optimist scenariu, linia spre Aeroportul Otopeni va fi gata în vara anului 2021.

Răzvan Burleanu a precizat că este încântat de discuțiile cu Guvernul Cioloș și a lăudat anunțul făcut de ministrul Transporturilor cu privire la linia de metrou către aeroport. Dan Costescu a spus, la Digi24, că există o planificare pentru metroul spre Aeroportul Otopeni, potrivit căreia, la sfârşitul anului să poată începe licitaţiile pentru rezistenţă şi arhitectură, pentru a nu pierde banii împrumutați de guvernul japonez, relatează Romaniatv.net.

Cu toate acestea, Răzvan Burleanu nu se declară deloc optimist, mai ales după anunțul făcut astăzi de Metrorex, acela că scenariul cel mai bun pentru terminarea lucrărilor este vara anului 2021, cu un an după EURO 2020. În plus, nu există nici autostrada care să lege Bucureștiul de Budapesta.

„Nu cred că o să mai fim în situația de a mai putea organiza acest campionat european din 2020 dacă nu ne respectăm angajamentele luate. Noi vorbim de reputația acestei țări. Care va fi mesajul pe care îl transmitem? Că promitem, oferim garanții nenumărate dar nu le respectăm”, a spus președintele FRF, la 24 de minute, adăugând însă că se poate face legătura cu aeroportul prin linia ferată, dacă va fi extinsă.

Răzvan Burleanu a adăugat că toată foaia de parcurs cu cele peste 20 de cerințe trebuie parcursă pentru a organiza meciuri de la campionatul european de fotbal care va avea loc peste patru ani.

Președintele FRF a mai spus cu privire la modernizarea a patru stadioane din București că nu există o bugetare foarte clară, bani ce ar trebui să vină din bugetul statului.

„Noi ne dorim să avem patru stadioane moderne. Dacă vorbim de o medie de locuri undeva la 20.000, atunci investiția ar trebui să ducă la 80-100 de milioane, luând modelul arenei din Ploiești – o arenă de 15.000 locuri care n-a costat mai mult de 15 milioane de euro”, a spus Răzvan Burleanu, făcând referire la stadioanele de la Arcul de Triumf, din Giulești, Ghencea și Ștefan cel Mare

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.