O aeronavă Tarom, aterizare de urgență la Budapesta

0

Avionul Tarom cu care președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a decolat de la Budapesta și trebuia să ajungă la București a avut probleme în aer, piloții fiind nevoiți să readucă aeronava la sol la circa cinci minute după decolare, a anunțat într-o acesta într-o postare pe Facebook.

Borboly Csaba a declarat ulterior, pentru Agerpres, că la cinci minute de la decolare, avionul aflat deja deasupra norilor s-a umplut cu fum și atunci a observat că una dintre elice s-a oprit.

Însoțitoarele de bord le-au spus pasagerilor să nu intre în panică și să stea cu capul aplecat și la scurt timp după aceea piloții au reușit să readucă avionul pe aeroportul din Budapesta. Borboly Csaba a spus că în momentul în care a văzut că s-a umplut avionul de fum i-a scris un SMS soției sale, iar colegilor din Consiliul Județean le-a scris un email în care le-a spus: „Sper să putem ateriza. Haideți, găsiți repede un avion, ca să pot ajunge acasă”.

Potrivit lui Borboly, toți pasagerii au fost evacuați, iar la fața locului se află echipaje de intervenție.

Compania TAROM a confirmat faptul ca aeronava RO 236 care a decolat de la Budapesta la ora 13.12 UTC cu destinatia Bucureşti, s-a întors la aeroportul Budapesta dupa 5 minute de zbor din cauza unei semnalizări necorespunzatoare la motorul nr 2. „Echipajul a acţionat conform procedurilor standard în această situaţie si a aterizat, in deplină siguranţă pe aeroportul din Budapesta. Pasagerii au fost debarcaţi, în siguranţă, şi sunt asistaţi de catre reprezentanţii companiei Tarom”, se precizează într-un comunicat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.