Validarea CA al TVR, în dezbaterea Parlamentului

0

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se reunesc luni în şedinţă, principala temă de pe ordinea de zi fiind stabilirea unui calendar pentru audierea în comisii şi validarea în plenul comun al noului Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune.

Şedinţa Birourilor permanente reunite este programată pentru ora 14,00, iar în cadrul acesteia se va stabili data exactă a audierii candidaţilor propuşi pentru a face parte din CA al TVR, în comisiile de specialitate.

Comisiile de cultură ar putea să înceapă audierile fie luni după-amiază, fie marţi, de la ora 8,30. Plenul reunit în care vor fi votaţi membrii CA al TVR ar putea avea loc tot marţi, după audieri.

Până în prezent, au depus propuneri la Comisia pentru cultură a Camerei Deputaţilor doar PNL şi UDMR. Liberalii i-au propus pe Ionica Stănciulescu şi Cristian Petcu drept membri plini, iar pentru supleanţi pe Adriana Meseşan şi Radu Carp, notează Agerpres.

UDMR a propus-o ca membru plin pe Debreczeni Hajnal, iar ca membru supleant pe Rostas Peter Istvan.

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, afirma, zilele trecute, că în noul CA al televiziunii publice va propune ca membru plin pe Cristian Hadji-Culea, iar ca supleant pe Marius Epure.

Consiliul de Administraţie al televiziunii publice a fost demis după ce raportul de activitate al SRTv pe anul 2014 a fost respins în plenul Parlamentului pe 23 septembrie 2015. În aceeaşi zi, Irina Radu a preluat conducerea interimară.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.