Târg de Blagoveștenie, în weekend la MȚR

Muzeul Țăranului Român găzduiește în curtea interioară, de vineri până duminică, Târgul de Blagoveștenie, la care vor fi prezenți producători autohtoni, colecționari și meșteri populari.

„Sărbătorim Paștele catolic, așa că gospodinele se pregătesc de zor cu produse de dulce specifice — pască moldovenească și muntenească, plăcinte domnești cu brânză dulce și sărată, cu dovleac și mere, dar și poale-n brâu și cozonaci domnești, cozonac Bujor de la Suceava, prăjituri de casă din Maramureș și Brăila, brânzeturi, cașcavaluri și preparate din carne afumate după rețete vechi din Argeș, țuici de la Cuca și vinuri de la Panciu”, se arată într-un comunicat al MȚR remis vineri Agerpres.

Cei interesați vor găsi la târg și produse de post: mere, nuci și poame uscate, suc de mere, turtă dulce, covrigi, cozonaci de post și pâine cu maia, dulcețuri, zacuscă, salate de legume, siropuri și miere de albine.

Meșterii expun obiecte lucrate manual: ii, icoane, jucării din lemn și pânză, ceramică de Corund, obiecte din lemn de la Băbeni, Vâlcea, cosmetice naturale, bijuterii din piele, cupru și pietre semiprețioase, cufere de lemn, ouă încondeiate din Paltinu, altițe și cojoace cusute, decorațiuni pascale.

La MȚR, în curtea din spate, sunt prezenți colecționarii de antichități tărănești din toată țara pentru a expune obiecte vechi: mobilier, obiecte din gospodăria țărănească, patefoane, carte veche, icoane, lăzi de zestre, port și țesături, ceramică și porțelanuri, monede și cărți poștale, tablouri, carte veche și multe altele.

Potrivit MȚR, la Târgul de Blagoveștenie intrarea este liberă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.