Lista Premiile Gopo 2016

0

Gala Premiilor Gopo 2016. Pelicula ”Aferim!”, de Radu Jude, a câştigat trofeul pentru cel mai bun film, luni seară, la cea de-a zecea ediţie a Galei Premiilor Gopo, care s-a desfăşurat la Teatrul Naţional Bucureşti.

La categoria „cel mai bun film” au fost nominalizate producţiile „Aferim!” (România – Bulgaria – Cehia), de Radu Jude, „Bucureşti Nonstop” (România), de Dan Chişu, „Comoara” (România – Franţa), de Corneliu Porumboiu, „De ce eu?” (România – Bulgaria – Ungaria), de Tudor Giurgiu, şi „Un etaj mai jos” (România – Franţa – Suedia – Germania), de Radu Muntean, relatează Romaniatv.net.

Radu Jude a fost recompensat cu trofeul pentru cel mai bun regizor, pentru filmul „Aferim!”.

La categoria „cel mai bun regizor” au fost nominalizaţi Dan Chişu, pentru „Bucureşti Nonstop”, Tudor Giurgiu, pentru „De ce eu?”, Radu Jude, pentru „Aferim!”, Radu Muntean, pentru „Un etaj mai jos”, şi Corneliu Porumboiu, pentru „Comoara”.

Teodor Corban a primit trofeul pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru interpretarea din filmul „Aferim!”.

La categoria „cel mai bun actor în rol principal” au fost nominalizaţi Teodor Corban, pentru rolul Costandin din filmul „Aferim!”, de Radu Jude, Gheorghe Ifrim, pentru rolul Achim din „Bucureşti Nonstop”, de Dan Chişu, Emilian Oprea, pentru rolul Cristian Panduru din „De ce eu?”, de Tudor Giurgiu, Alexandru Papadopol, pentru rolul Robert din „Acasă la tata”, de Andrei Cohn, şi Cuzin Toma, pentru rolul Costi din „Comoara”, de Corneliu Porumboiu.

Ioana Flora a primit trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru interpretarea din filmul „Acasă la tata”.

La categoria „cea mai bună actriţă în rol principal” au fost nominalizate Ioana Flora, pentru rolul Paula din filmul „Acasă la Tata”, de Andrei Cohn, Ana Maria Guran, pentru rolul Larisa din „Lumea e a mea”, de Nicolae Constantin Tănase, Rodica Lazăr, pentru rolul Mariana din filmul „Carmen”, de Doru Niţescu, Hilda Peter, pentru rolul Cristina din „Box”, de Florin Şerban, şi Elena Popa, pentru rolul Cristina din „Autoportretul unei fete cuminţi”, de Ana Lungu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.