Severin și-a depus candidatura la Primăria Capitalei

0

Adrian Severin şi-a depus, marţi seară, candidatura pentru un mandat la Primăria Capitalei din partea Partidului Dreptăţii Sociale, partid condus interimar de Marian Vanghelie, informează news.ro.

„Cine depune la urmă, depune mai bine”, a declarat Adrian Severin, întrebat de ce şi-a depus pe ultima sută de metri candidatura la Primăria Generală a Capitalei. „Să fie într-un ceas bun pentru toată lumea. Ceea ce doresc eu este să avem o dezbatere serioasă în acest moment, care este dificil  pentru toată lumea în ţara noastră”, a mai precizat acesta.

„Nu ştiu dacă mă încadrez în schema politică a zilelor noastre. Sunt nişte zile speciale, dar ceea ce vreau eu să fac, acesta este şi motivul pentru care am acceptat ideea acestei candidaturi, este să animăm o dezbatere pe probleme foarte importante pe care ţara le are de rezolvat şi pe care Bucureştiul, ca şi capitală a României, trebuie să le abordeze. Bucureştiul este capitala României, Românie care, în acest moment, trebuie să îşi recâştige suveranitatea, o Românie care are o populaţie dezbinată şi cred că din Bucureşti trebuie să pornească această luptă pentru câştigarea suveranităţii noastre, pentru recoagularea societăţii româneşti. Asta pe o de parte. Pe de altă parte, Bucureştiul a ajuns să fie o vitrină a neoliberalismului. Viaţa în Bucureşti devine tot mai scumpă, în condiţiile în care tot mai puţini sunt bogaţi şi în care tot mai mulţi sunt foarte săraci”, a completat Adrian Severin.

Întrebat dacă îi este teamă că ar putea fi scos din cursa electorală din cauza problemelor penale pe care le are, aşa cum s-a întâmplat cu alţi candidaţi, Severin a răspuns: „Nu mi-este teamă de aşa ceva. Unul dintre motivele pentru care candidez este să dau o mână de ajutor unui partid nou, care are curajul să se lupte cu acest sistem care triază politica, înainte ca cetăţenii să o facă”.

Adrian Severin a fost condamnat la trei ani și trei luni de închisoare cu executare, în dosarul de luare de mită și trafic de influență în care a fost pus sub acuzare în calitate de europarlamentar, decizia nefiind definitivă. Hotărârea a fost contestată de Adrian Severin și va fi judecată de completul de cinci judecători de la ICCJ.

În cursa pentru Primăria Capitalei s-au mai înscris Gabriela Firea (PSD), Cătălin Predoiu (PNL), Nicușor Dan (Uniunea Salvați Bucureștiul), Daniel Barbu (ALDE), Robert Turcescu (PMP) şi Bogdan Diaconu (PRU).

Marţi a fost ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din 5 iunie. Conform calendarului alegerilor locale, candidaturile vor rămâne definitive la data de 4 mai. Campania electorală pentru alegerile locale începe în 6 mai și se va încheia în data de 4 iunie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.