Dragnea caută voturi la Sâmbra Oilor!
Liviu Dragnea, președintele PSD, a participat duminică la celebra sărbătoare de la Sâmbra Oilor, pe dealul de la Huta Certeze, în prezența a mii de persoane, dar și a unor lideri politici.
„Pentru mine e o onoare și vin tot timpul cu drag aproape ca acasă. Am pus umărul cât am putut la dezvoltarea acestui județ și sunt foarte mulțumit că în multe părți din județ, aproape în tot județul, se simte — încep să se dezvolte proiectele, multe lucrări sunt finalizate. Vin cu drag aici pentru că Satu Mare este o zonă în care trăiesc niște oameni minunați și orice mică contribuție pe care o poți avea îți dă foarte multă satisfacție. (…) Sâmbra Oilor este un eveniment foarte, foarte frumos. Noi, în sud, nu avem așa ceva și venim aici tot timpul să ne inspirăm”, a spus Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.
Prefectul Radu Bud a arătat că acest eveniment este un prilej de mare sărbătoare, care adună an de an oșenii la petrecere.
„Poate mai mult decât oriunde oșenii au trăit în comuniune cu natura, păstoritul fiind principala sursă de trai și asta nu se uită. Cu siguranță, asta v-a făcut să fiți ceea ce reprezentați azi pentru județul Satu Mare și pentru România: oameni puternici, hotărâți, deschiși, cu o înțelepciune aparte. Toate acestea v-au adus bunăstare și o viață mai ușoară, lucru care se vede pretutindeni în Țara Oașului, și care uimesc o țară întreagă. Nu doar uimire, ci și respect și poate și un strop de invidie. După ce înainte de 1989 ați împânzit țara pentru un trai mai bun cu mari sacrificii, dar cu speranțe, azi, oșenii, uimesc cu hărnicie și puterea lor întreaga Europă”, a spus Radu Bud.
Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, a urcat pe scenă îmbrăcat în straie oșenești, precizând că a făcut acest lucru în semn de respect față de oameni.
„Sâmbra Oilor este sărbătoarea Țării Oașului, a dumneavoastră, a oșenilor, este momentul în care ne îmbrăcăm straiele de sărbătoare. Eu sunt codrean, dar din respect pentru dumneavoastră, pentru Țara Oașului, pentru oșeni, am îmbrăcat aceste straie. La fel de importante sunt toate etniile conlocuitoare, românii, codrenii, oșenii sau românii de pe Valea Someșului, maghiarii, șvabii, toți aici am reușit să conviețuim împreună în bună înțelegere”, a adăugat Adrian Ștef.
După discursuri, pe scenă au urcat ansamblurile Oașul, Sânzienele, Măgura, Maria Tripon, Maria Petca Poptean, Petrică Mureșan, Lupu și Cornelia Rednic, ansamblul Ceatăra din Carei.