Tot mai mulți turiști bulgari vin în zona montană a României!

0

În România au venit anul trecut aproximativ 480.000 de turiști bulgari, în schimb, în Bulgaria, s-au deplasat aproape un milion de români, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu, într-o conferință de presă susținută la Giurgiu.

„Conform cifrelor pe care le avem, au venit anul trecut 480 și ceva de mii de bulgari în România. Invers (…) este aproape un milion, deci suntem la jumătate. Vin tot mai mulți bulgari în zona montană din România, în zona Bran, Sinaia, în zona Transilvaniei, Bucovina, deci există un schimb deja care a crescut destul de mult. Știu că suntem la potențialul de jumătate față de cât exportăm noi, față de cât contribuim la industria de turism bulgar. Dar, probabil că prețurile la noi sunt mai mari și atunci se compensează”, a precizat vicepremierul.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Dîncu, a participat la Ruse, alături de comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, la conferința „Sustenabilitatea dezvoltării turismului și a securității în regiunea Dunării”. Tot acolo, delegația română a vizitat proiecte de cooperare transfrontalieră care au primit finanțare europeană în perioada 2007 — 2013.

A urmat vizitarea la Giurgiu a proiectului european „Consolidarea capacității tehnice operaționale de răspuns în situații de urgență în zona transfrontalieră Giurgiu-Ruse”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.