Nou manager interimar la Muzeul Țăranului Român

0

Liliana Passima, cercetător în cadrul Muzeului Țăranului Român, a fost numită marți de ministrul Culturii, Corina Șuteu, în funcția de manager interimar al muzeului.

„Astăzi, 16 august 2016, Ministrul Culturii a numit-o în funcția de manager interimar pe doamna Lila Passima — cercetător în cadrul Muzeului Țăranului Român, în condițiile în care se încheie perioada de interimat a domnului Virgil Nițulescu”, a scris Șuteu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Culturii precizează că, până clarificarea situației de la MȚR, va amâna semnarea noului contract de manager câștigat prin concurs de Virgil Nițulescu.

„În acest moment, Corpul de control al prim-ministrului desfășoară o serie de verificări cu privire la legalitatea și corectitudinea concursului de ocupare a postului de manager la Muzeul Țăranului Român, urmând ca după publicarea raportului final, acesta să facă o serie de verificări privind activitatea MȚR din ultimii ani”, mai spune Corina Șuteu.

Pe 9 august, managerul interimar al Muzeului Țăranului, Virgil Nițulescu, a fost declarat câștigător la concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii pentru conducerea instituției, obținând nota 8,40. La concurs s-au mai înscris antropologul Vintilă Mihăilescu, care s-a clasat al doilea, cu nota 7,87, și Liliana Passima.

Concursul este al doilea la care a participat Nițulescu în acest an, după ce, în urma contestațiilor acestuia, Ministerul Culturii a anulat rezultatul unui prim examen pentru directoratul MNȚR, al cărui câștigător era antropologul Vintilă Mihăilescu, la rândul său fost manager al muzeului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.