Scandal uriaș la Festivalul Bucovina Rock Castle

Share:

Prezenţa unei trupe din Suedia a provocat nemulţumirea mai multor asociaţii ortodoxe, care acuză organizatorii, printre care şi Consiliul Judeţean, că accepta pe scena de la Cetatea Sucevei o formaţie cunoscută pentru mesajele şi elementele staniste. Concertul a avut loc joi seară iar Consiliul Judeţean nu a prezentat nicio poziţie.

Dark Funeral este o trupa  de black metal din Stockholm. Fanii genului o apreciază. Dar mesajele pe care le transmit muzicienii în piesele lor sunt explicate inclusiv pe wikipedia: anticreştinism, satanism, cu promovarea temelor apocaliptice. Mesajele sunt explicite în videoclipurile Dark Funeral.

11 asociaţii creştine din Suceava s-au revolatat când au aflat că sudezii vin să cânte în oraşul lor la festivalul din Cetate. Primul care a cerut interzicerea trupei a fost preotul Justinian Cojocar, preşedintele Asociatiei Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei”.

„Oare nu se supără Dumnezeu pe noi dacă-i lăsăm să cânte pe aceşti satanişti? (…) Însăşi rugaciunea diabolica şi încântarea Diavolului în cadrul melodiilor, ne obligă să luam atitudine. Nu au ce căuta la festival și nu trebuie să cânte!” susţinte acesta într-un memoriu public .

Pe pagina de facebook a trupei Dark Funeral este prezentat faptul ca preoţii din România nu îi doresc la Suceava şi ca pe aceştia îi deranjeaza cheltuirea banilor publici pe mesaje satanice.

Organizatorii festivalului îşi susţin însă alegerea.

Mircea Puşcaşu, reprezentantul Asociatia Bucovina Profundă, spune că libertatea de exprimare artistică e înviolabilă şi arată că fiecare e liber să aleagă dacă să particpe sau nu. Nu cred că e un mesaj satanist, ci antisistem.

Festivalul Bucovina Rock Castle adună mii de spectatori şi se înscrie în Campania de promovare a Bucovinei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.