Cioloș, vizită oficială la Chișinău

0

Dacian Cioloș va efectua joi, 25 august, o vizită oficială în Republica Moldova, potrivit programului șefului Executivului transmis, sâmbătă, de Biroul de presă al Guvernului.

Vizita premierului are loc în contextul în care, la începutul lunii, Guvernul a aprobat eliberarea, pe 24 august, a primei tranșe în valoare de 60 de milioane de euro din asistența financiară rambursabilă pentru Republica Moldova, scrie Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, preciza la acea dată că este vorba de prima tranșă stabilită prin acordul privind asistența financiară rambursabilă dintre România și Republica Moldova în sumă de până la 150 de milioane de euro, ratificat prin Legea 91 din 2016.

„Cele două părți au convenit și o serie de obligații din partea Republicii Moldova pentru eliberarea primei tranșe, cum ar fi stabilirea foii de parcurs pentru ajungerea la un acord cu FMI, inițierea unui pachet legislativ pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, lansarea unei analize sistemice a vulnerabilităților din sistemul bancar și fixarea unui calendar legislativ de corectare a acestora. (…) S-a mai cerut realizarea unui plan de prezentare și actualizare a strategiei de reformare a sectorului justiției și a Strategiei naționale anticorupție din Republica Moldova”, a explicat Liviu Iolu.

Pentru săptămâna viitoare, premierul mai are programate întâlniri cu miniştrii, şedinţă de guvern, precum şi primirea a doi oficiali străini. Mai jos, programul complet al premierului, transmis de Biroul de presă al Guvernului.

Luni, 22 august

Întâlniri de lucru cu miniștrii

Ora 15.00 – Întâlnire Cancelarie – pregătirea agendei/ședinței de guvern

Marți, 23 august

Ora 09.00 – Întrevederi cu vicepremierii Vasile Dîncu și Costin Borc

Întâlniri de lucru cu miniștrii

Miercuri, 24 august

Ora 10.00 – Ședința de guvern

Joi, 25 august

Vizită oficială în Republica Moldova

Vineri, 26 august

Ora 13.00 – Întâlnire cu comisarul european pentru economie digitală și societate digitală, Günther Hermann Oettinger

Sâmbătă, 27 august

Întâlnire cu prim-ministrul Poloniei, Beata Maria Szydło, la Suceava.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.