Interviu incendiar cu regizorul Cristi Puiu

0

Povestea asta cu premiile internaționale apare ca fiind cel puțin la fel de serioasă ca cea a titlurilor pe care le ia, le-a luat și le-ar putea câștiga Simona Halep, afirmă regizorul Cristi Puiu, a cărui peliculă, „Sieranevada”, reprezintă propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

Cristi Puiu vorbește, într-un interviu acordat Agerpres, despre cât de greu i-a fost să realizeze „Sieranevada”, despre singurătate și refugiul în râs — teme prezente în peliculă, dar și despre ajutorul de care ar avea nevoie de la statul român pentru a promova filmul în SUA în vederea obținerii unei nominalizări la premiile Oscar.

Puiu face referire și la cinematografia din România, vorbind despre „filmul ca nechezol” și despre „îndrăgostirea” românilor de televizor.

„Sieranevada”, cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Cristi Puiu, îi are în distribuție pe actorii Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga, Ilona Brezoianu și Bogdan Dumitrache. Filmul va rula în cinematografele românești din 9 septembrie.

Acțiunea din „Sieranevada” are loc la trei zile de la atentatul din redacția publicației franceze Charlie Hebdo și la patruzeci de zile de la moartea tatălui lui Lary, un medic trecut de 40 de ani. Acesta din urmă intenționează să își petreacă ziua de sâmbătă cu tânăra lui soție, în sânul familiei, reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Parastasul, însă, nu se derulează conform așteptărilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.