Salonul de Carte Bookfest de la Târgu Mureș, un succes!

Share:

Directorul executiv al Bookfest, Mihai Mitrică, a declarat vineri, pentru Agerpres, că anul 2016 este cel mai bun an pentru cărțile pentru copii, înregistrându-se o adevărată „explozie” a acestor cărți, iar la cel de-al treilea Salon de Carte Bookfest de la Târgu Mureș, care este deschis până duminică, peste 40% din ofertă este destinată acestui segment de cititori.

‘Se citește din ce în ce mai multă beletristică, se citesc din ce în ce mai multe cărți pentru copii. Cred că anul 2016 este de departe cel mai bun an pentru cărțile pentru copii, a fost ceva la sfârșitul anului trecut, dar de la începutul anului a fost ca o explozie a cărților pentru copii, toată lumea și-a dat seama, în sfârșit, că e cazul să creștem o generație de cititori, să nu mai vânăm cititori în diverse colțuri, ci să-i creștem pe cei tineri, care să devină ulterior reprezentanții unei generații care să constituie o piață de carte sănătoasă în România’, a afirmat Mitrică, informează Agerpres.

Potrivit acestuia, piața de carte din România a ajuns atât de jos astfel încât mai are loc doar de creștere.

‘Am ajuns atât de jos cu piața de carte din România — tare mi-e frică să spun că mai jos de atât nu putem să mergem — cred că suntem atât de jos încât avem loc doar de creștere. Atunci editorii au fost obligați să facă calcule pe termen mediu și lung. Crescând însă o generație de cititori — preșcolari, clasele primare — ai șanse ca în 5-10 ani, dacă reziști pe piață, să culegi roadele pentru că faci acum niște cărți, niște titluri ca să reușești să îți fidelizezi o categorie de public’, a declarat Mihai Mitrică.

Acesta a arătat că la Bookfest Timișoara organizatorii au fost surprinși de numărul mare de titluri de cărți pentru copii, după care a urmat Bookfest-ul mare de la București, care a fost ‘cu adevărat o explozie, a fost ceva nemaivăzut’, iar tendința a fost continuată și de salonul de la Chișinău, apoi la Târgu Mureș.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.