Mai multe posturi vacante la teatrele din Capitală!

0

Numărul de posturi pentru personalul artistic și tehnic la zece teatre din București, dar și la Opera Comică pentru Copii va fi suplimentat cu 150, conform unei hotărâri adoptate în ședința de miercuri a Consiliului General al Capitalei.

Este vorba despre următoarele teatre: Bulandra (13 posturi), Metropolis (6), Odeon (11), Nottara (8), Teatrul de Comedie (18), Ion Creangă (12), Constantin Tănase (10), Evreiesc de Stat (8), Excelsior (23), Țăndărică (14). În cazul Operei Comice pentru Copii a fost aprobată o suplimentare de 27 de posturi.

Potrivit raportului de specialitate, în condițiile în care numărul reprezentanțiilor este în continuă creștere iar complexitatea spectacolelor s-a dezvoltat semnificativ, se impune o creștere a posturilor.

Direcția Cultură, Sport, Turism a propus suplimentarea posturilor după analiza propunerilor primite din partea instituțiilor publice de spectacole de interes local din Capitală, în corelație cu numărul de posturi aprobat la nivelul Municipiului București.

„Prin acest proiect dorim să dăm un suflu nou vieții artistice din Capitală. Am avut întrevederi cu managerii teatrelor și instituțiilor de spectacol din București, ei au exprimat nevoile pe care le au în acest moment teatrele și instituțiile de spectacol din Capitală și acestea nu sunt deloc puține, sunt multe. Încercăm, prin proiectul de hotărâre de astăzi, să îndreptăm anumite nedreptăți care s-au făcut în anii anteriori”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la ședința CGMB.

Directorul Teatrului Bulandra, Alexandru Darie, a spus că 80 de posturi vacante au fost tăiate în 2008 la această instituție. „Cel mai tânăr actor de la Bulandra are 42 de ani. Avem nevoie de forță proaspătă”, a spus Darie.

La rândul său, directorul Teatrului de Comedie, George Mihăiță, a menționat că și în cazul instituției pe care o reprezintă cel mai tânăr actor are 42 de ani și că aceasta are colaboratori, care însă costă mai mult decât dacă ar fi salariați.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.