Gorghiu nu-l vrea pe Cioloș în PNL

Share:

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că nu l-ar mai aprecia cum îl apreciază acum pe premierul Dacian Cioloş, dacă ar intra în PNL înainte de alegerile parlamentare, pentru că ar însemna să îşi încalce cuvântul de onoare dat în momentul în care a preluat guvernarea.

Alina Gorghiu a explicat că  niciun partid nu va obţine 51% din mandate  la alegerile din decembrie şi va fi importantă  maniera cum va fi coagulată o majoritate pentru impunerea unui premier.

”Între cele trei partide – ALDE, PMP şi USR, prefer intrarea USR în parlament, chiar dacă au fost cei care în Bucureşti ne-au confiscat o parte consistentă din electorat (…) Nu e exclus ca împreună cu USR să agreăm aceeaşi variantă de premier”, a mai afirmat copreşedintele PNL.

Gorghiu a spus că  formaţiunea va decide la jumătatea lunii octombrie, dacă vor merge pe varianta anunţării unui premier sau  pe o campanie concentrată pe programul de guvernare, precizând că ea susţine prima variantă.

Întrebat dacă PNL îl va susţine pe Dacian Cioloş pentru un nou mandat la Palatul Victoria, Gorghiu a spus că nu exclude niciun scenariu. Pe de altă parte, copreşedintele PNL a precizat că nu-şi doreşte ca premierul să intre în partid înainte de alegeri.

”În opinia mea, nu l-aş aprecia cum îl apreciez acum (pe Dacian Cioloş – n.r.) dacă ar intra în PNL, pentru că ar însemna să îşi încalce cuvântul de onoare”, a spus Gorghiu.

Ea a amintit faptul că la preluarea mandatului, Dacian Cioloş a spus că nu se va înrola în nicun partid politic, iar proiectul acesta trebuie să fie până în 12 decembrie. ”Nu l-a rugat nimeni să intre în PNL, pentru că partidul ar avea nevoie să capitalizeze electoratul”. a mai afirmat Gorghiu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.