Muza Fest, la a VIII-a ediție

0

Expoziții de artă, concerte clasice și de jazz, proiecții de filme, o lansare de carte sunt propunerile celei de-a VIII-a ediții a Muza Fest, eveniment ce va avea loc în principal la Zalău, dar și la Cluj-Napoca, în perioada 7 octombrie – 11 noiembrie, în organizarea Centrului de Cultură și Artă (CCA) Sălaj.

„În acest an, propunem publicului sălăjean o serie de evenimente artistice printre care 4 expoziții de arte plastice (2 de grup și 2 personale), 2 evenimente muzicale din domeniul muzicii clasice și un concert de jazz. De asemenea, va reveni secțiunea de film cu Zilele filmului rus și cu două filme românești contemporane. Totodată, elevii și profesorii a trei licee din Zalău se vor întâlni cu poeți sălăjeni. Programul cuprinde și în acest an o lansare de carte, iar ca și un element nou, vom avea și o expoziție din domeniul artelor populare contemporane”, a declarat luni, pentru Agerpres Daniel Săuca, managerul CCA Sălaj.

Locațiile evenimentelor vor fi sălile de concert și de expoziții ale Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, ca organizator exclusiv al festivalului din acest an, Sala Transilvania a Primăriei Municipiului Zalău, Biserica Reformată din Dumbrava — pentru un concert de orgă, precum și casa Minerva din Cluj — gazda uneia dintre expoziții.

În secțiunea de arte vizuale se vor prezenta două grupuri de artiști, cu operele realizate la cele două simpozioane de creație vizuală ce au avut loc în acest an în județul Sălaj, respectiv expoziția Simpozionului de arte vizuale „Arta în grădină” de la Jibou — 17 octombrie, la galeria de artă a CCA Sălaj, precum și expoziția participanților la Simpozionul de creație artistic-plastică de la Stana — 11 octombrie, la galeria Casa Minerva din Cluj-Napoca.

Două expoziții personale sunt semnate de Felicia Andra Predescu, membră a grupului de artiști invitați în acest an la simpozionul de la Jibou, iar cea de-a doua, de Keresztes József, grafician din Zalău.

Muzica clasică va deschide festivalul, vineri, 7 octombrie, cu un concert de orgă la Biserica Reformată din Dumbrava, un recital susținut de organistul Paul Cristian din Brașov, urmând ca și muzica de cameră să fie prezentă la festival cu formația Concerto Spiralis.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.