Dragnea, despre votul PSD în cazul OUG privind plagiatele

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că anumiţi parlamentari social-democraţi care cred că nu vor mai fi pe listele de la alegerile parlamentare încep să aibă “alte puncte de vedere faţă de cele ale partidului”, făcând referire la votul de luni din Senat asupra Ordonanţei de urgenţă privind plagiatele.

„Vă explic prin faptul că, din păcate, în ultimele zile de mandat, anumiţi colegi care cred că nu vor mai fi pe liste încep să aibă alte puncte de vedere care par să fie diferite de cele ale partidului. Eu sunt dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat ieri (votul de luni din Senat asupra Ordonanţei de urgenţă privind plagiatele – n.r.), dar trebuie să fiu sincer: s-a întâmplat asta, probabil o să se mai întâmple”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat cum vede faptul că mai mulţi senatori social-democraţi au votat în favoarea Ordonanţei privind plagiatele, potrivit news.ro.Preşedintele PSD a anunţat că partidul a demarat o procedură de înnoire a listelor de la alegerile parlamentare şi că listele cu propuneri vor veni de la organizaţii în urmă votului din comitetele executive judeţene. „Am spus că voi putea tăia (de pe liste – n.red.) pe cei cu care nu sunt de acord, dar nu voi impune pe nimeni. În aceste condiţii, mie mi s-a părut asta cea mai cinstită abordare pentru că practic prin votul în comitetul executiv se arată nivelul de implicare pe care l-a avut fiecare parlamentar acolo şi aprecierea de care se bucură în organizaţia respectivă şi implicit în preferinţele cetăţenilor”, a mai spus Liviu Dragnea.

Senatorii au respins, luni, cu 90 voturi pentru, 12 împotrivă şi şase abţineri cererea de reexaminare privind Legea de adoptare a Ordonanţei de Urgentă a Guvernului privind plagiatul, fiind menţinute modificările comisiei de invătămant, prin care acordarea sau retragerea titlului de doctor va fi făcută de Senatul universitătilor, nu de ministrul Educaţiei, CNATDCU rămanand o instantă de recurs.

Proiectul a trecut de Senat, în calitate de for decizonal, cu un raport de adoptare în formă initială a legii, fiind respinsă cererea de reexaminare a şefului statului, după ce şi la Cameră Deputaţilor cererea preşedintelui a fost respinsă, nefiind întrunit numărul necesar de voturi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.