„Descoperă România cu Peter Hurley”

Filmul documentar ”Descoperă România cu Peter Hurley” al Agenției Naționale de Presă AGERPRES a fost primit cu entuziasm la cea de-a 36-a ediție a Festivalului Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie ”Toamnă la Voroneț’, care se desfășoară la Gura Humorului.

Prima parte a documentarului realizat de Camelia Moise a primit aprecierile publicului, dar și ale specialiștilor în film, care consideră că acesta reprezintă una dintre cele mai bune modalități de promovare a imaginii României.

‘Filmul acesta ne face un serviciu cum nu ne putem imagina. Acest film trebuie clar să ajungă în Parlamentul României și să îi obligăm pe parlamentari să îl vadă’, a afirmat actorul Vladimir Găitan.

Publicul din sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor de la Gura Humorului l-a aplaudat îndelung pe Peter Hurley, care, la finalul proiecției filmului, a avut o intervenție telefonică în direct cu participanții la festival.

„Este foarte important pentru noi să prezentăm pozitiv țara aceasta. Pe mine personal mă mișcă și mă impresionează foarte mult când văd frumusețile țării mele prezentate astfel de un străin. România este o țară magică, iar când spune asta un irlandez trebuie să te miște puțin”, a declarat directorul general al Agerpres Alexandru Giboi.

”Descoperă România cu Peter Hurley’ este un film documentar realizat cu ajutorul irlandezului Peter Hurley care a descoperit, alături de echipa AGERPRES, frumusețile României.

‘Această călătorie a lui Peter Hurley este foarte importantă pentru noi, pentru că ne atrage atenția că sunt lucruri atât de frumoase și atât de importante în jurul nostru. Teoriile sociologice spun că întotdeauna un outsider observă cu mult mai multă obiectivitate lucrurile importante care definesc acea comunitate. Asta a observat el și asta a vrut să ne transmită și nouă: să deschidem ochii mari să vedem în ce lume minunată trăim’, a afirmat Camelia Moise.

Partea a doua a filmului documentar ”Descoperă România cu Peter Hurley” va fi prezentată publicului prezent la festival duminică de la ora 16.00.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.