Marele premiu al Festivalului Comedy Cluj

0

Producția „Noaptea în care mama l-a ucis pe tata”, de Ines Paris, a primit premiul pentru cel mai bun film al festivalului Comedy Cluj, la gala ce a avut loc sâmbătă seara, la Cluj-Napoca.

Într-un mesaj video, transmis în cadrul evenimentului, regizoarea spaniolă a vorbit despre beneficiile râsului. „Cred că umorul este un semn de inteligență, care unește oamenii. Așa că vă urez să aveți parte de toate râsetele din lume”, a spus Ines Paris, ionformează Agerpres.

Filmul a primit două trofee: pentru cel mai bun film și pentru cea mai bună interpretare, cea din urmă distincție revenindu-i actriței Maria Pujalte.

„În spatele oricărui hohot de râs cu poftă e un actor de comedie talentat” — și-au motivat cei cinci membri ai juriului decizia de a o premia pe Maria Pujalte.

Trofeul pentru cel mai bun scenariu i-a fost acordat regizorului-scenarist Dror Shaul pentru comedia israeliană „Atomic Falafel”, iar trofeul pentru cea mai bună regie i-a fost acordat filmului propus de Arabia Saudită în cursa pentru Oscar, categoria „cel mai bun film străin” — „Barakah meets Barakah”. Regizorul Mahmoud Sabbagh a fost apreciat de juriul Comedy Cluj pentru „abordarea curajoasă cu care trezește apetitul pentru critica socială făcută cu rafinament”.

O mențiune specială a revenit filmului „Cum mi-am cunoscut tatăl”, de Maxime Motte (Franța). Prin această distincție, juriul a dorit să transmită un mesaj către situația refugiaților, un „mesaj de umanitate și compasiune pentru ce se întâmplă la Calais”, a spus membrul juriului Sophia Freeman, producătoarea festivalului London Comedy.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.