Marele premiu al Festivalului Comedy Cluj

0

Producția „Noaptea în care mama l-a ucis pe tata”, de Ines Paris, a primit premiul pentru cel mai bun film al festivalului Comedy Cluj, la gala ce a avut loc sâmbătă seara, la Cluj-Napoca.

Într-un mesaj video, transmis în cadrul evenimentului, regizoarea spaniolă a vorbit despre beneficiile râsului. „Cred că umorul este un semn de inteligență, care unește oamenii. Așa că vă urez să aveți parte de toate râsetele din lume”, a spus Ines Paris, ionformează Agerpres.

Filmul a primit două trofee: pentru cel mai bun film și pentru cea mai bună interpretare, cea din urmă distincție revenindu-i actriței Maria Pujalte.

„În spatele oricărui hohot de râs cu poftă e un actor de comedie talentat” — și-au motivat cei cinci membri ai juriului decizia de a o premia pe Maria Pujalte.

Trofeul pentru cel mai bun scenariu i-a fost acordat regizorului-scenarist Dror Shaul pentru comedia israeliană „Atomic Falafel”, iar trofeul pentru cea mai bună regie i-a fost acordat filmului propus de Arabia Saudită în cursa pentru Oscar, categoria „cel mai bun film străin” — „Barakah meets Barakah”. Regizorul Mahmoud Sabbagh a fost apreciat de juriul Comedy Cluj pentru „abordarea curajoasă cu care trezește apetitul pentru critica socială făcută cu rafinament”.

O mențiune specială a revenit filmului „Cum mi-am cunoscut tatăl”, de Maxime Motte (Franța). Prin această distincție, juriul a dorit să transmită un mesaj către situația refugiaților, un „mesaj de umanitate și compasiune pentru ce se întâmplă la Calais”, a spus membrul juriului Sophia Freeman, producătoarea festivalului London Comedy.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.