Băsescu, cetățean cu acte în regulă al Republicii Moldova

Traian Băsescu a anunţat pe pagina sa de Facebook că este cetăţean cu acte în regulă al Republicii Moldova. Fostul preşedinte a spus că va merge duminică la vot şi va vota cu Maia Sandu. 

Fostul preşedinte Traian Băsescu a prezentat într-o conferinţă de presă actul de identitate care atestă faptul că este cetăţean al Republicii Moldova. El a anunţat că atât el, cât și soția sa vor vota pe 13 noiembrie la Ambasada Republicii Moldova din București, în baza pașaportului care le atestă cetăţenia moldovenească recent obținută.

„Aș vrea ca astăzi, cu câteva zile înainte de votul decisiv din Republica Moldova, care va avea loc duminică, să îi îndemn pe toți cetățenii Republicii Moldova și în mod special pe cei care dețin și cetățenie română și, și mai special, pe cei 100 de mii care trăiesc în România să meargă duminică la vot. Și eu voi merge la vot și vă aduc proba, sunt cetățean al Republicii Moldova cu acte în regulă, voi merge la vot și voi vota Maia Sandu, ca soluție de menținere a cursului proeuropean al Republicii Moldova. Altfel, cu Dodon (Igor Dodon — n.r.) Republica Moldova va fi îngropată în uniunea vamală a Moscovei”, a declarat Traian Băsescu, joi, într-o conferință de presă.

El a adresat același apel și cetățenilor Republicii Moldova cu cetățenie română care lucrează în Italia, Franța, Germania și Marea Britanie.

„Să meargă și ei la vot și să voteze pentru cursul proeuropean al Republicii Moldova, adică Maia Sandu. Le-aș aduce aminte că premergător Acordului de asociere la UE, Republica Moldova a primit dreptul de liberă circulație pentru cetățenii săi în Uniunea Europeană. Este un câștig pe care nu trebuie să riște să îl piardă, iar cetățenia română le-a dat dreptul să și muncească pe teritoriul UE”, a precizat Băsescu.

El a susținut că PMP este singurul partid din România care și-a asumat în programul său politic ca „obiectiv de țară” unirea României cu Republica Moldova.

„Cu certitudine nu facem parte din grupul celor exaltați care spun ‘este posibil să se facă unirea în 2018’, pentru că acesta este un proces. Un proces care trebuie asumat oficial de România, un proces care înseamnă și schimbare de mentalități”, a explicat liderul PMP.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.