Evenimente și programe culturale la Muzeul Satului

Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” invită publicul, până la sfârșitul anului, la diverse evenimente și programe culturale, informează Agerpres.

Astfel, expoziția „Cunoaște și salvează” este deschisă, până pe 1 decembrie, la Sala H.H. Stahl, iar la sala V.I. Popa va avea loc, pe 19 noiembrie, atelierul educativ pentru copii „Teatru de Umbre — Sf. Andrei”.

* În perioada 26 noiembrie — 18 decembrie, în fiecare weekend, se desfășoară atelierul educativ pentru copii și familii „Vin sărbătorile… în sat, la șosea!”.

* Ziua de 24 noiembrie este dedicată marcării a 100 de ani de la Primul Război Mondial. Cu această ocazie, vor avea loc vernisajul expoziției „Eroii Satelor — Povești de război”, o masă rotundă și lansarea cărții „De la Oituz la Verdun” de lt.col.art.lector(rz) Alexandru Nicolae Teodoreanu, ambele evenimente urmând să se desfășoare la sala V.I. Popa.

* Luna decembrie debutează cu târgul de cadouri „Daruri de Moș Nicolae”, programat în perioada 3 — 6 decembrie.

* Concursul de desene din opera artistei plastice Rita Shapira, „Opera unui mare artist: Rita Shapira… văzută prin ochii copiilor”, va avea loc pe 4 decembrie, urmat, pe 17 și 18 decembrie, de un eveniment cultural ce reconstituie tradițiile sărbătorilor de iarnă din sat „Am venit să colindăm ‘Florile dalbe'”.

Seria de evenimente de la Muzeul Satului se încheie pe 19 decembrie cu o conferință de presă de bilanț, informează organizatorii.

Muzeul poate fi vizitat, până pe 31 martie 2017, după următorul program: de luni până duminică, între orele 9,00 — 17,00 — clădirea administrativă din Kiseleff nr. 30, Poarta Miorița (intrare dinspre Parcul Herăstrău — Debarcader), Hanul „La Barieră”, și de miercuri până duminică, între orele 9,00 — 17,00 — Poarta Transilvania (intrare dinspre parcul Herăstrău — Arcul de Triumf), sălile de expoziție Gheorghe Focșa, Foaier H.H. Stahl, Sala de Sticlă, Sala Lena Constante, expoziția permanentă de costum popular — Colecția Margiolița Rogojan, expoziția permanentă de obiecte etnografice — Colecția Rita Shapira, și Galeria de artă populară contemporană.

Potrivit reprezentanților muzeului, doritorii pot descărca și folosi gratuit cele două aplicații pentru telefonul mobil: Play Romania (http://www.playromania.ro/abs/xe52cbb98442b6f002330971a06db77u/MuzeulSatului116device.apk) și Ghid Virtual-Muzeul Satului din Google Play sau App Store.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.