Ceasul de buzunar al lui Eminescu, vândut la Artmark

Share:

Ceasul de buzunar care i-a aparținut poetului Mihai Eminescu a fost adjudecat la prețul de 19.000 de euro la licitația „Istoria românilor” organizată de Artmark, marți seara, în Capitală.

Ceasul — o piesă unicat, cu dedicația „Maestrului slovei” din partea Junimiștilor — a intrat în licitație la suma de 5.000 de euro.

La aceeași sesiune au fost adjudecate și faimoasa reprezentare a lui Mihai Viteazul, gravura realizată de Aegidius Sadeler II la Praga, în 1601, la prețul de 4.750 de euro, timbrul Cap de Bour 108 de parale (1858), însoțit de două certificate de autenticitate, la 9.500 de euro.

Marți seara, Artmark a organizat și licitația de postmodernism și artă contemporană, unde cea mai bine vândută lucrare a fost „Jurământ” de Ion Țuculescu, la 40.000 de euro.

Printre loturile cumpărate la sume ridicate s-au mai numărat lucrările „People Moving to the Right” de Mircea Rusu, 15.000 de euro, „La pyramide rouge” de Horia Damian, la 13.000 de euro, „Anemone” de Corneliu Baba, la 9.000 de euro, „Red and Black Stripes” de Sandu Darie, la 8.000 de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.