Irina Radu, audiată la Parlament

0

Preşedintele CA al TVR Irina Radu va fi audiată luni, începând cu orele 14.00, în Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor, a declarat preşedintele comisiei, Gigel Ştirbu, solicitarea fiind făcută în urma refuzului TVR de a difuza un interviu acordat de premierul Dacian Cioloş.

„Audierea a fost solicitată de mai mulţi colegi din Comisie. Sunt câţiva colegi care, pe bună dreptate, sunt revoltaţi. Nouă ni se solicită de fiecare dată să salvăm TVR, să găsim soluţii, iar conducerea instituţiei ia decizii, din punctul meu de vedere, deloc benefice. Care este rolul TVR în definitiv, dacă şefa instituţiei ia astfel de decizii de a cenzura apariţia primului-ministru pe postul public de televiziune?”, a declarat deputatul PNL Gigel Ştirbu, potrivit Mediafax.

El a precizat că Irina Radu, preşedintele CA al TVR, a fost convocată la ora 14.00 pentru a fi audiată cu privire la motivele pentru care TVR 1 a decis să nu difuzeze un interviu acordat de premierul Dacian Cioloş.

„Având în vedere perioada de campanie electorală pe care o traversăm, conducerea SRTv a decis amânarea difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloş emisiunii «Viaţa Satului». Dorim evitarea oricăror interpretări care s-ar putea naşte din mai multe motive. Primul motiv decurge din faptul că premierul reprezintă imaginea de campanie a unui partid, ceea ce poate crea impresia unei emisiuni de campanie — şi ar fi incorect; imaginea premierului apare atât pe afişele, cât şi în clipurile electorale care se difuzează pe toate posturile, inclusiv la TVR”, a comunicat duminică TVR.

„Premierul a fost invitat deja la TVR, în timpul acestei campanii electorale, participând la o emisiune live, pe TVR 1, o oră, săptămâna trecută, pentru a face bilanţul unui an de guvernare”, a precizat TVR.

Radu Carp, membru al CA TVR propus de PNL, i-a adresat duminică o scrisoare directorului Irina Radu, cerând ca motivele pentru care televiziunea publică a decis să nu difuzeze emisiunea la care a participat premierul Dacian Cioloş să fie lămurite de Comisia de Etica a TVR.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.