Spectacolele Operei timișorene, apreciate în toată lumea

Spectacolele Operei Naționale Române din Timișoara (ONRT) au devenit în ultimii ani atât de apreciate, încât calitatea lor a trecut dincolo de frontiere iar publicul din străinătate cumpără bilete pentru a participa la seratele lirice de pe scena timișoreană.

Numărul crescând al solicitărilor de bilete pentru spectacolele ONRT, dar și deschiderea pe care cea mai prestigioasă instituție de cultură lirică din Timișoara o are pentru anul 2021, când Timișoara va fi Capitala Culturală Europeană, a determinat conducerea Operei să lanseze sistemul de vânzare a biletelor online, informează Agerpres,

”Lansarea sistemului de vânzare online a biletelor de intrare pentru spectacolele Operei Naționale Române din Timișoara, din data de 2 decembrie, a devenit necesar pentru a putea veni în întâmpinarea doleanțelor publicului, atât ale celui local, din Timișoara și din țară, cât și ale celui de peste hotare. În ultima perioadă, numărul celor din străinatate care ne solicitau bilete a devenit foarte mare și astfel s-a decis implementarea unei soluții de vânzare online a biletelor de intrare”, a precizat Emilian Brînzei, referent relații publice al ONRT.

Spectacolele solicitate de străini sunt, între altele, operele verdiene și cele pucciniene, dar și operetele, serile de balet sau spectacolele pentru copii.

”Am înregistrat solicitări din Marea Britanie, Israel, Spania, Germania, Austria, Ungaria, Italia, Serbia, Croația, iar din țară, de la Iași, Cluj-Napoca, Oradea, București, Arad, Caransebeș, Lugoj”, a adăugat Brînzei.

Spectacolele pentru care s-au cumpărat bilete de către publicul din străinătate au fost ”Aida” (G. Verdi), ”Boema” (G. Puccini), ”Nabucco” (G. Verdi), ”Traviata” (G. Verdi), ”Rigoletto” (G. Verdi), ”Turandot” (G. Pucccini), ”Adriana Lecouvreur” (F. Cilea), ”Norma” (V. Bellini), ”Paiațe/Cavalleria rusticana” (L. Cavallo/ P. Marcagni), spectacolele de operetă, musical și balet, precum ”Liliacul’ (J. Strauss fiul), ”Contesa Maritza” (E. Kalman), ”Silvia” (E. Kalmann), ”My Fair Lady” (F. Loewe), ”Văduva Veselă” (F. Lehar), ”Giselle” (A. Adam) și altele, dar și spectacolele de operă pentru copii — ”Motanul Încălțat” și ”Hansel și Gretel”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.