Secția ATI a Spitalului de Arși, aproape renovată!

Share:

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a mers vineri în vizită la secţia de Anestezie si Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Arşi, edilul precizând că în câteva zile primăria îşi va încheia intervenţia în procesul de renovare a unităţii medicale.

„Eu zic că noi, primăria, în câteva zile ieşim din spital. Mă refer la constructor. Se aştepta un aparat de tratare a aerului care vine din import. Am înţeles că este în vamă. Apoi trebuie să vină Direcţia de Sănătate Publică să îşi dea avizul. Ei în luna iulie au inchis secţia ATI. Ministerul Sănătăţii trebuie să achiziţioneze paturile şi toată aparatura pe care noi nu putem să o achiziţionăm. Noi ne-am ţinut de promisiune.(…) Când am spus că preţul lucrărilor este undeva la 250.000 euro, era cât a spus constructorul că vor costa lucrările. Aparatura o să vină separat. Eu sper să nu depăşească un milion de euro, dar oricum, pentru sănătate facem orice ca să respectăm toate normele. De utilităţi am şi spus, avem sedinţa ordinară de consiliu, am anunţat ieri managerii, am vorbit cu ei. Ne-au dat toate datele, diferenţele, pentru că ei trebuie să îşi plătească utilităţile din banii primiţi de la casa. Atunci când nu reuşesc să îşi asigure din sumele de la casa venim noi, primăria, şi alocăm sumele de care au nevoie. În şedinţa de consiliu din luna decembrie le vom aloca şi la sfârşitul anului cele patru spitale de care noi raspundem vor fi cu toate utilitatile la zi”, a declarat primarul Dan Tudorache citat de Mediafax. 

Pe 24 noiembrie, mai mulţi asistenţi medicali ai Secţiei ATI din cadrul Spitalului de Arşi declarau că utilităţile publice nu au mai fost plătite din luna martie. Inspecţia Sanitară a decis în luna iulie suspendarea activităţii Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Arşi şi a dispus amenzi contravenţionale în valoare de 6.000 de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.