Roberto Alagna, la Gala Premiilor Operelor Naționale

0

Tenorul Roberto Alagna, prezent la București pentru a participa la a IV-a ediție a Galei Premiilor Operelor Naționale, a vorbit într-o conferință de presă despre ariile pe care le va interpreta în cadrul evenimentului, despre proiectele sale, despre familie, dar și despre întâmplarea de la Scala di Milano.

Artistul va concerta pe scena bucureșteană cu soprana britanică de origine română, Nelly Miricioiu, informează Agerpres.

„Sunt foarte fericit că am venit aici și sunt foarte fericit că am avut ocazia să o reîntâlnesc pe Nelly Miricioiu pe care o cunosc din 1988”, a declarat Roberto Alagna.

Întrebat care este rolul pe care îl iubește cel mai mult din tot ce a jucat până în prezent, Roberto Alagna a spus că are foarte multe roluri pe care le iubește dar în acest moment cel mai mult, „rolul de tată”.

Artistul a precizat că a fost de mai multe ori în România dar nu a cântat niciodată pe vreo scenă din țară.

„Tot timpul m-am simțit bine în România. (…) Eu de asta am venit aici, fiindcă m-am simțit ca acasă”, a spus Alagna amintind că a cântat alături de artiști din România printre care Nelly Mircioiu și Leontina Văduvă.

Tenorul a povestit și întâmplarea de la Scala di Milano și a spus că după acea poveste nu va mai urca niciodată pe scenă fără jenă. El a afirmat că nu se gândește să se mai întoarcă pe acea scenă, poate doar pentru un spectacol de adio

„Toată lumea mă cheamă să mă întorc, de la sufleur până la galerie, dar eu nu pot. Poate o să mă duc odată pentru adio, pentru un ultim concert”, a declarat Alagna.

Întrebat despre cum a ales ariile pe care le va interpreta duminică seara, Alagna a spus că nu a ales nimic. „Mi s-a propus acest program, m-am uitat peste el, mi-a plăcut și l-am acceptat”, a afirmat tenorul.

Roberto Alagna a menționat că în prezent are un program foarte încărcat care se întinde, probabil, până în 2020, de la București plecând la Moscova, după aceea la Viena, unde va interpreta „Trubadurul”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.