Manifestări culturale, la 141 de ani de la nașterea lui Brâncuși

0

Mai multe manifestări culturale vor avea loc în perioada 17-21 februarie cu ocazia împlinirii a 141 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși, printre care lansări de carte, expoziții și un spectacol de teatru, a declarat luni, într-o conferință de presă, directorul Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Doru Strâmbulescu.

În data de 17 februarie vor avea loc mai multe evenimente, printre care expoziția internațională de pictură „Atelierele Brâncuși”, dar și lansarea volumului „Tratat de hermeneutică a sculpturii abstracte, perspectiva endogenă, Brâncuși — Simbolismul Hylesic”, iar în data de 19 februarie se va desfășura vernisajul expoziției „Inventar Totemic”, dar și o vizită la Craiova, la Muzeul de Artă și la Muzeul „Constantin Brâncuși”, informează Agerpres.

„Programul începe în data de 17 februarie, în parteneriat cu Universitatea ‘Constantin Brâncuși’ vom organiza o conferință dedicată lui Brâncuși, care va fi susținută de Matei Stîrcea Crăciun, cercetător, și vom lansa o carte care este o carte în premieră pe plan mondial, ‘Tratat de hermeneutică a sculpturii abstracte, perspectiva endogenă, Brâncuși — Simbolismul Hylesic’, a lui Matei Stîrcea Crăciun. Va avea loc și o retrospectivă a ‘Atelierelor Brâncuși’. Duminică vom organiza o expoziție inedită la Târgu-Jiu, ‘Inventar Totemic’, a unuia dintre cei mai importanți artiști plastici români contemporani, Suzana Fântânariu”, a precizat Doru Strâmbulescu.

În data de 20 februarie va avea loc expoziția documentară „Constantin Brâncuși la Craiova”, urmată de o sesiune de comunicare cu aceeași temă, iar marți se va desfășura, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, spectacolul „Infinitul Brâncuși”, de Valeriu Butulescu, susținut de actorii Teatrului Dramatic „I. D. Sârbu” din Petroșani.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.