Spectacole de teatru pentru români, la Miercurea Ciuc

Consiliul Local Miercurea Ciuc finanțează, în premieră, un program cu spectacole de teatru pentru românii din oraș, intitulat ”Luceafărul”, care va cuprinde patru reprezentații pe stagiune ale unor trupe invitate.

Ideea i-a aparținut directorului Teatrului Municipal ”Csíki Játékszín”, Parászka Miklós, care a dorit ca românii din Miercurea Ciuc să poată avea acces regulat la spectacole de teatru în limba lor maternă, informează Agerpres.

”Teatrul trebuie să aparțină de viața noastră și menirea noastră este să facem posibil acest lucru. Publicul de limba română, din motive de limbă, nu a avut prea mare acces până acum la ceea ce face teatrul nostru și noi vrem să completăm această activitate cu un abonament, trăind cu speranța ca, pe urmă, dacă publicul se atașează de teatrul nostru, pe urmă va veni și la spectacolele puse la noi, în limba maghiară, și atunci vom asigura traducere, în măsura cerințelor”, a declarat Parászka Miklós.

Ideea a fost promovată de consilierul Marius Țepeluș, iar membrii Consiliului Local au fost de acord să aloce în bugetul teatrului suma de 40.000 lei pentru acest proiect. Marius Țepeluș a explicat pentru Agerpres că proiectul teatral ”Luceafărul” va cuprinde patru spectacole pe stagiune jucate în limba română de trupe invitate, ce vor avea ca public țintă persoanele adulte și liceenii. Subvenția de 40.000 lei aprobată în bugetul teatrului municipal va fi completată prin vânzarea unui număr de minimum 200 de abonamente.

Consilierul local liberal a explicat că ideea proiectului s-a născut din dorința iubitorilor de teatru, care au solicitat, în nenumărate rânduri, prezența regulată a unor trupe de teatru românești în municipiu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.