Adrian Naidin revine pe 8 mai cu un nou concert, la TNB

0

Si in aceasta primavara, violoncelistul Adrian Naidin isi va incanta admiratorii cu melodii din repertoriul sau amplu, interpretate in aceeasi maniera plina de originalitate. Artistul revine pe scena Salii Mari a Teatrului National Bucuresti cu un nou concert, intitulat sugestiv – ANTITRISTUL. Evenimentul va avea loc luni, 8 mai, de la ora 19:30.

Alaturi de charismaticul artist, violonista Catalina Naidin va performa pe parcursul celor doua ore de concert, in calitate de invitat special.

Antitristul, denumirea controversata a noului concert oferit de violoncelistul Adrian Naidin, isi are originile in modul in care se raporteaza artistul la propriile incercari oferite de destin. Adrian Naidin are o fire pozitiva, optimistaiar, daca reusesti sa-l cunosti, fie ca prieten, fie prin arta sa interpretativa, vei realiza ca fiecare clipa petrecuta cu el poate fi considerata o buna terapie impotriva tristetii.

Aerul fresh, energic si spontaneitatea artistului, cu fiecare melodie care-i strapunge gandul, creeaza pe scena instantanee magistrale. In ultimii ani, Adrian Naidin si-a fidelizat un numar impresionant de admiratori, impreuna cu care savureaza si exploreaza muzical in toate concertele sale.

Biletele pentru concertul ANTITRISTUL au fost puse in vanzare si pot fi achizitionate de la casa de bilete a Teatrului National Bucuresti sau online de pe www.ticketnet.ro, www.bilet.ro, www.eventim.ro si www.iabilet.ro. Pretul unui bilet variazain functie de categoria de loc, astfel: 40 lei – Cat.II, 50 lei – Cat.II si 60 lei – Cat.I.

Adrian Naidin a absolvit Liceul de Muzica “Sigismund Toduta”, la clasa prof. Gabriela Todor, care a avut un rolurias si decisiv in formarealui ca violoncelist, si Academia de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Sectia Violoncel si Muzica de Camera. A debutat in 1998 ca artist instrumentist la Opera Maghiara din Cluj-Napoca. Intre 2000 si 2003 a colaborat cu Teatrul National Bucuresti pentru muzica de teatru. Din 2001, este membru al Orchestrei Nationale Radio din Bucuresti.

Printre numeroasele concerte pe care le-a sustinut de-a lungul timpului pe scenele din Romania si din strainatate se numara:

– „Damian’s Fire”, alaturi de Damian Draghici || Bucuresti, 2001 (violoncel);

– Concert cu muzica din piesa de teatru „Dama cu camelii” || TeatrulAlekton, Atena – Grecia, 2002 (compozitie si interpretare);

– Concert de folclorromanesc si grecesc, alaturi de Thanassis Polikandriotis || Atena – Grecia, 2002-2003 (violoncel si voce);

– Concert de jazz cu influente romanesti „Painting with Music”, alaturi de Damian Draghici: improvizatie dupa tablourile marilor pictori romani || Bucuresti, 2009 || Milano – Italia, 2010 || Viena – Austria, 2010 (violoncel, voce, caval);

– Concert de compozitiiproprii „Let’s Vibe”, cu Orchestra Nationala Radio, dirijorJin Wang, solisti Alexandru Tomescu (vioara), Adrian Naidin (violoncel acustic, violoncel electric, voce) || Bucuresti, 2010, Sala Radio;

– Concert flamenco, alaturi de Lucas Molina (percutie si dans) si Alexandra Toader (viola) || Bucuresti, 2010.

Din 2014, artistul a participat constant, cu un succes extraordinar, in proiectele Asociatiei Culturale Spectaculis:

Maturatorii Raiului, concert sustinut de fiecare data cu casa inchisa si concertul Explorig Jazz, un regal jazz-istic cu invitat special Roberto Fonseca, unul dintre cei mai apreciati pianisti cubanezi. Acestea sunt doar cateva dintre colaborarile artistice extrem de importante pentru cariera sa.

Din anul 2011, Adrian Naidin face parte din proiectul teatral”Caramitru – Malaele – Cate in luna si in stele”, care se joaca, de obicei, cu casa inchisa.

De curand, artistul a fost invitat special in concertele sustinute de trupele Holograf si Phoenix si este gazda emisiunii AntiTristul de la postul de radio Smart FM.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.