Avertisment al Asociației Distribuitorilor si Retailerilor Farmaceutici

0

Asociatia Distribuitorilor si Retailerilor Farmaceutici din Romania (ADRFR) considera adoptarea proiectului de lege care permite oricarei farmacii sa desfasoare si vanzare angro de medicamente, o masura riscanta si periculoasa pentru pacientii din Romania.

Adoptarea de catre Camera Deputatilor a proiectului legislativ care modifica in acest sens art. 800 alin.(2) din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii va avea ca efect imediat posibilitatea farmaciilor de a redirectiona medicamentele adresate pacientilor romani catre comertul intracomunitar, accentuand in acest fel criza de medicamente existenta pe piata din Romania.

Masura aceasta vine pe fondul unei situatii extrem de delicate a sistemului farmaceutic din Romania, cauzata de preturile cele mai mici la medicamente in Uniunea Europeana, precum si de nivelul ridicat si imprevizibil al taxei clawback.

ADRFR isi exprima dezacordul pentru aceasta masura si atentioneaza Administratia Prezidentiala, Parlamentul Romaniei, Ministerul Sanatatii si Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale ca adoptarea modificarii art. 800, alin (2) din Legea nr.95 / 2006privind reforma in domeniul sanatatii va genera un colaps in piata farmaceutica din Romania. Lista medicamentelor deficitare se va mari, ca urmare a lipsei de atractivitate a pietei din Romania si a deschiderii totale catre export pentru medicamentele destinate pacientilor romani.

Asociatia Distribuitorilor si Retailerilor Farmaceutici din Romania solicita Presedintelui Romaniei, dl Klaus Iohannis sa nu promulge aceasta modificare a Legii Sanatatii, care nu respecta dreptul fundamental al pacientului roman la tratament, generand haos intr-un sistem farmaceutic subrezit de masuri contradictorii”, se arată într-un comunicat de presă remis de directorul executiv al Asociației, Cristina Pricop.

Despre ADRFR:

Infiintata in anul 2003, Asociatia Distribuitorilor si Retailerilor Farmaceutici din Romania (ADRFR) reprezinta interesele a peste 50% din piata de distributie si retail farmaceutic autohton. Membrii Asociatiei sunt companii romanesti recunoscute si respectate atat pentru performantele de business obtinute, cat si pentru seriozitatea, implicarea si profesionalismul cu care trateaza fiecare aspect al activitatii zilnice, in beneficiul direct al pacientilor. Din luna iulie 2012, ADRFR este membru cu drepturi depline al Asociatiei Europene a Distribuitorilor Farmaceutici (GIRP – Groupement International de la Repartition Pharmaceutique). Membrii ADRFR sunt urmatorii: (i) distribuitori farmaceutici: Mediplus Exim SRL, Farmexpert DCI SRL si Farmexim  SA și (ii) retaileri farmaceutici: Sensiblu SRL, SIEPCOFAR SA (Farmaciile Dona) si Help Net Farma SA. Pentru mai multe detalii: www.adrfr.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.