Românii au investit milioane de euro în piscine

Românii au investit, în 2016, în construcția de piscine circa 4 milioane de euro, iar estimările experților din domeniu arată o creștere medie anuală de 20%, până aproape de 5 milioane de euro, pentru 2017.

Potrivit specialiștilor din domeniu, bugetul investit în construcția unei piscine ar putea crește de trei ori profitul unei proprietăți, în momentul vânzării, informează Agerpres.

”Industria construcțiilor a ajuns, în prezent, la o constantă pe piața de piscine. Cea mai prosperă perioadă pe piața din România în ceea ce privește acest sector din domeniul construcțiilor a fost între anii 2000 și 2007. Ulterior, criza economică a afectat considerabil domeniul construcțiilor de imobiliare, însă nu la fel de mult și piața construcțiilor de piscine, iar puterea de cumpărare nu a scăzut în rândul beneficiarilor. Față de 2016, specialiștii se așteaptă la creșteri de circa 20% ale pieței, creșteri care vor continua și în următorii ani, bazate pe tendințele pieței în ultimii 5 ani”, a apreciat Doru Crânguși, expert Piscine Service.

În ceea ce privește valoarea unei proprietăți dotată cu piscină, în București cea mai scumpă zonă este cea de Nord, iar costul construcției unei piscine poate crește cu aproximativ 10-15% față de restul zonelor din Capitală.

”Acest lucru se întâmplă din cauza faptului ca în zona de nord căile de acces pentru mașinile de mare tonaj, care fac transportul materialelor necesare instalării piscinei, sunt mai restricționate, astfel că atât prețul, cât și durata construcției pot suferi modificări considerabile în această zonă, spre deosebire de altele din Capitală. Cu toate acestea, locuitorii cartierelor rezidențiale nu sunt descurajați de aceste aspecte, dovadă că 80% dintre piscinele private sunt construite în aceste zone. Bugetul investit în construcția unei piscine ar putea fi obținut ca profit la o valoare de trei ori mai mare în momentul vânzării proprietății, estimează specialiștii în construcții piscine. Cu toate acestea, factorul determinat al valorii proprietății pe criteriul prezenței unei piscine rămâne vechimea construcției, întrucât investiția inițială se poate devaloriza odată cu deteriorarea piscinei”, arată sursa citată.

La capitolul costuri, specialiștii din domeniu susțin că, în 2017, construcția unui model standard de piscină îngropată cu dimensiune de 32 mp, pornește de la 8.000 de euro, la care se adaugă prețul manoperei de instalare a piscinei (tarif de pornire de 350 de euro/mp) și costul transportului materialelor, ce variază în funcție de locația unde are loc construcția piscinei, dar și de complexitatea acesteia. Costurile totale de construcție a unei piscine asimetrice cresc cu circa 20%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.