Orban îi cere demisia lui Grindeanu

Președintele PNL, Ludovic Orban, i-a cerut premierului Sorin Grindeanu o demisie de conștiință, iar parlamentarilor social-democrați le-a solicitat să nu voteze propunerile legislative introduse în mod „forțat”, luni, pe ordinea de zi a mai multor comisii parlamentare.

„PSD trădează interesele fundamentale ale românilor, pentru a-și rezolva răfuielile de clan din interiorul partidului. PNL se va bate cu toate armele împotriva trocurilor făcute de clanul Dragnea cu cei de la UDMR. Facem, în același timp, apel către cel care se cramponează de funcția de premier. Îi cer lui Sorin Grindeanu o demisie de conștiință, care ar putea împiedica săvârșirea actului de trădare. De asemenea, în cazul în care Sorin Grindeanu nu înțelege situația și refuză această demisie, le cer parlamentarilor PSD să nu se contamineze de nebunia liderului lor și le cer să nu voteze propunerile legislative introduse forțat pe ordinea de zi de președintele PSD”, a precizat liderul PNL, într-o declarație acordată marți AGERPRES.

El a adăugat că liberalii vor folosi toate mijloacele procedurale, legale și constituționale pentru a împiedica adoptarea acestor propuneri legislative. „PNL va lupta cu toate armele constituționale și legale pentru a împiedica adoptarea acestor acte de trădare”, a spus Orban.

În opinia acestuia, în cazul în care Sorin Grindeanu pune în prim plan interesele fundamentale ale României, nu poate face altceva decât să își dea demisia.

„Dacă pune mai presus de interesele sale personale, meschine, interesele fundamentale ale națiunii române, nu poate să facă altceva decât să își dea demisia pentru a rupe lanțul care leagă parlamentarii PSD de trocul politic făcut de Dragnea cu cei de la UDMR”, a arătat Orban.

Comisiile juridică, pentru drepturile omului și pentru administrație ale Camerei Deputaților au amânat, luni, discuția pe marginea proiectului de lege inițiat de UDMR care prevede scăderea pragului de la 20% la 10% în cazul numărului de persoane aparținând minorității naționale dintr-o localitate necesar pentru ca autoritățile să asigure folosirea limbii materne. Marți se reiau dezbaterile. Camera Deputaților este primul for sesizat, iar Senatul este decizional.

Totodată, Comisiile pentru administrație și pentru drepturile omului din Senat au acordat, luni, raport comun favorabil cu amendamente propunerii legislative prin care ziua de 15 martie este consacrată ca sărbătoare a comunității maghiare din România, urmând ca angajaților maghiari să li se acorde o zi liberă pentru a participa la manifestări.

De asemenea, actul normativ prevede că Societatea Română de Televiziune și Societatea Română de Radiodifuziune pot transmite, în cadrul unor emisiuni speciale, aspecte de la aceste manifestări.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că intrarea în dezbatere, luni, a unor proiecte legislative ale Uniunii la comisiile parlamentare nu are nicio legătură cu negocierile asupra moțiunii de cenzură și că a fost stabilit de la începutul anului că respectivele proiecte vor fi adoptate în această sesiune.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.