NESACARD: Importanța unui second opinion oncologic pentru pacienții care au primit diagnostic de cancer

Când ai de-a face cu o boală atât de gravă cum este cancerul, poate fi foarte greu să iei o decizie fermă în ceea ce privește opțiunile de tratament. Astăzi, evoluția tehnologică în domeniul medical face posibile numeroase variante de tratament care, însă, nu pot fi aplicate la fel tuturor.

De multe ori apare întrebarea: „Dacă doctorul meu se înșală?”. În trecut, spune Terri Ades de la Societatea Oncologică din Atlanta, a cere second opinion medical în cazurile de cancer era un motiv de anxietate pentru pacienți, însă, în ziua de astăzi, este o procedură din ce în ce mai comună.

Chiar și în cazul diagnosticului corect, fiecare pacient oncologic caută acei medici specializați în tipul său de cancer, medici care pot recomanda varianta optimă de tratament pentru fiecare pacient în parte.

Conceptul de „second opinion” are rolul de a asigura diagnosticarea corectă, dar și de a oferi acces la cele mai bune variante de tratament și cei mai buni furnizori medicali.

Cum te poate ajuta un second opinion medical?

Printre beneficiile pe care un pacient oncologic le poate avea în urma unui „second opinion” se regăsesc:

  • confirmarea sau infirmarea diagnosticului actual
  • interpretarea corectă a rezultatelor analizelor medicale
  • aflarea unor detalii suplimentare despre tipul de cancer și stadiul său
  • confruntarea unor perspective diferite ale experților din diferite arii ale oncologiei
  • evaluarea planului de tratament

Cine are nevoie de second opinion?

Solicitarea unui second opinion medical nu este niciodată o idee rea, însă, în anumite cazuri, devine obligatorie. Iată cine ar trebui să ceară second opinion medical și în ce situații.

  • Pacienții care nu au încredere în medicul actual sau nu sunt de acord cu acesta în ceea ce privește tratamentul
  • Pacienții care consideră că medicul actual nu are o experiență semnificativă în tratarea tipului lor de cancer
  • Pacienții care se confruntă cu un caz rar de cancer, precum condromul, un tip de cancer care se dezvoltă la nivelul oaselor

Cum poți avea acces la second opinion?

Cea mai simplă variantă prin care poți beneficia de această procedură este prin planul de asigurare medicala privată. Acestea, împreună cu planurile de asigurare de sanatate internațională, pot acoperi chiar și în întregime costurile pentru prevenția, diagnosticarea sau tratamentul cancerului, oferind, totodată, acces la cei mai buni furnizori medicali.

În ceea ce privește o asigurare de sanatate privata internațională pacienții au acces la medici recunoscuți internațional,  indiferent de țara în care aleg să solicite serviciile medicale implicate, inclusiv second opinion.

O altă variantă la dispoziția pacienților români este cardul NESA (NESACARD), adus în România de MediSky International, parte a Grupului MediHelp International, în parteneriat cu LAMP Insuranceși The New European Surgical Academy (NESA).

Cardul NESA poate fi utilizat încă de la primele suspiciuni ale bolii și asigură accesul la o sumă de 2000 de euro, în schimbul unei donații de 33 de euro pentru a sprijini activitatea Academiei. Suma de 2000 de euro poate fi accesată imediat pentru investigațiile incipiente necesare în cazul suspiciunii de cancer, indiferent de furnizorul medical ales, pentru servicii medicale precum:

  • Investigații inițiale:
    • Consult și diagnostic
    • CT și RMN
    • Testare genetică
    • Chimioterapie
    • Consult homeopat
  • Second opinion și navigare medicalăde la oncologii de top ai NESA
  • Recomandări pentru cele mai potrivite instituții medicale cu expertiză pentru un caz specific

Mai multe despre NESACARD poți afla pe www.medihelp.ro/medihope/nesacard/.

Orice variantă de finanțare ai alege, nu uita că a cere second opinion medical poate fi cheia către cea mai bună îngrijire medicală pentru tine, așa că nu te sfii să soliciți mai multe informații despre acest serviciu medicului sau asiguratorului tău.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.