Noul SF regizat de Besson, o premieră mult-așteptată

Cara Delevingne, actrița de 24 de ani care joacă rolul Laureline în filmul science-fiction al lui Luc Besson „Valerian and the City of a Thousand Planets”, are toate datele pentru a deveni una dintre eroinele remarcabile din peliculele regizorului francez care a creat „Nikita”, „The Fifth Element” sau „Lucy”. Întruchiparea unei eroine de benzi desenate de care Luc Besson mărturisește că era îndrăgostit în copilărie, Delevingne a afirmat că lucrul la superproducția SF i s-a părut „cea mai tare vacanță din lume”, iar colegii din distribuție au spus că actrița a dat dovadă de o „energie molipsitoare” în timpul filmărilor.

Nu în ultimul rând, rolul ei a fost foarte apreciat de critică, care afirmă că actrița salvează filmul și că ilustrează una dintre principalele convingeri ale lui Besson – nu există nimic mai sexi decât o actriță în rol principal puternică și plină de încredere.

Lansat în sălile din SUA și Canada vineri, 21 iulie, acest film independent science-fiction cel mai scump realizat vreodată este un proiect la care regizorul francez se gândea de când era copil și citea seria de benzi desenate „Valérian et Laureline”, informează Agerpres.

„Era singura mea posibilitate de a evada pentru a fi liber, a-mi imagina, a visa. Îmi amintesc foarte clar despre acest lucru”, a declarat regizorul într-un interviu pentru AFP, mărturisind că a fost imediat cucerit de farmecul personajului Laureline.

„Era liberă, luptătoare, omora extratereștri. Prima imagine cu această femeie a fost foarte puternică și m-am îndrăgostit imediat de ea. Era atât de sexi”, a recunoscut Luc Besson.

La 58 de ani, regizorul și-a îndeplinit visul din copilărie aducând pe marele ecran aventurile celor doi agenți intergalactici. Regizorul mărturisește că a devorat cele 22 de albume ale seriei scrise de Pierre Christin și ilustrate de Jean-Claude Mezieres.

Regizorul „Grand Bleu” (1988) și „The Fifth Element (1997)” vrea să facă din „Valerian”, cu Dane DeHaan și Cara Delevingne, o serie, și este absolut necesar ca filmul să fie un succes pentru a justifica o continuare.

Cu atât mai mult cu cât EuropaCorp, studioul său, a afișat o pierdere record de 135 de milioane de dolari anul trecut, după o serie de eșecuri de box-office precum „Ma vie de chat”, „Oppression”, „Miss Sloane” și „The Circle”.

În acest lungmetraj, a cărui acțiune se desfășoară în secolul al XXVIII-lea, Valérian și Laureline încearcă să salveze Alpha, o mare stație spațială în care se află specii venite din tot universul, amenințate de o forță obscură.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.