Marele Cor al Armatei Roșii vine la Iași

Marele Cor al Armatei Roșii, Ansambul Alexandrov, se va afla, în premieră la Iași, pentru a cânta pe scena Teatrului Național Vasile Alecsandri.

Potrivit organizatorilor, biletele la spectacolul ‘The Great Revival’ al Ansamblului Alexandrov, Marele Cor al Armatei Roșii, în premieră la Iași, pe 18 noiembrie, la Teatrul Național Vasile Alecsandri, se apropie rapid de epuizare.

„La doar o lună de la punerea lor în vânzare, locurile de la Opera Națională din Iași sunt aproape integral ocupate. Spectacolul Ansamblului Alexandrov se anunță drept un moment artistic cu o puternică încărcătură emoțională atât pentru cei de pe scenă, cât și pentru cei din sală. Turneul internațional ‘The Great Revival’/ ‘Marea Renaștere’, expresie vie a măreției și sensibilității sufletului rusesc, este închinat memoriei nemuritoare a membrilor Marelui Cor al Armatei Roșii care au pierit în accidentul aviatic de anul trecut, o zi de doliu național în întreaga Rusie. Un moment de aducere-aminte și recunoștință față de unii dintre cei mai buni artiști pe care i-a dat Mama Rusia, spectacolul grandios, impecabil sincronizat, pus în scenă de cei 120 de artiști durează aproape două ore și include piese celebre din folclorul tradițional, precum și momente coregrafice îndrăznețe, la limita acrobației, și costume superbe”, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

Ansamblul Alexandrov al armatei terestre a fost înființat în 1928, sub tutela Ministerului Apărării Ruse, de generalul Aleksandr Aleksandrov, cel care a compus majoritatea cântecelor Armatei Roșii. Este, de asemenea, primul ansamblu coral militar creat în lume.

Inițial alcătuit din opt voci, doi dansatori, un acordeonist și un recitator, a cucerit toate scenele lumii, iar azi numără sute de membri. Dintre aceștia, 64, inclusiv dirijorul ansamblului, Valeri Khalilov, au murit anul trecut după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit în Marea Neagră, în ziua de Crăciun. Artiștii plecaseră spre Siria pentru a susține un spectacol de sărbători la o bază aeriană rusă din Siria.

Potrivit comunicatului de presă, ultimele bilete rămase disponibile la evenimentul de pe 18 noiembrie din Iași se pot achiziționa la prețurile de 100 lei (categoria 3), 150 lei (categoria 2) și 200 lei (categoria 1).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.