Firea, vizată de o plângere penală

0

USR a făcut o plângere la DNA, în care o acuză pe Gabriela Firea, primarul Capitalei, de abuz în serviciu pentru că nu ar fi pus pe ordinea de zi a şedinţelor de consiliu mai multe proiecte ale USR.

Potrivit Anei Ciceală, plângerea a fost depusă în luna mai, consilierul precizând că este vorba despre proiecte ale USR care nu ar fi fost puse pe ordinea de zi a şedinţelor de consiliu timp de aproape şase luni sau chiar deloc.

„Avem proiecte care sunt depuse din luna decembrie şi încă nu au fost introduse în dezbaterea Consiliului. În 30 de zile de când au fost depuse, dacă acele compartimente de resort nu au întocmit rapoarte de niciun fel, se consideră implicit favorabil avizul, iar obligaţia dumneaei (n.r. Gabriela Firea), în calitate de edil, este să le pună pe ordinea de zi. Dacă nu le pune, fapta se subscrie infracţiunii de abuz în serviciu, ceea ce a dus la plângerea noastră catre DNA. Folosul pe care noi îl percepem cuvenit prin nepunerea proiectelor pe ordinea de zi este obţinut de doamna Firea pentru dânsa sau pentru alţii – capital politic pentru PSD şi pentru ALDE. În plus, mai e o încadrare în codul penal care face referire la discriminarea politică. Am fost audiată eu, dar şi doamna Roxana Wring, în calitate de martori şi am depus şi o serie de documente în sprijinul plângerii noastre”, a declarat Ana Ciceală, conform Mediafax.

Gabriela Firea, primarul Capitalei, nu a dorit să comenteze informaţie. Până la momentul transmiterii ştirii, DNA nu a făcut precizări referitoare la această anchetă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.