Festivalul ”Gr. Vasiliu Birlic”, în Programul Centenar

0

Festivalul de Teatru pentru Tineret ”Gr. Vasiliu Birlic” va fi inclus anul viitor în Programul Centenar și va avea o amploare mai mare, a declarat la Fălticeni, miercuri, președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.

”Anul viitor va fi inclus acest festival în Programul Centenar, să fie o finanțare mai consistentă și Consiliul Județean Suceava să aibă un aport și mai mare, în special pentru promovarea tinerelor talente în teatru. Merită Fălticeni acest lucru să-l primească din partea noastră. E un public doritor de cultură, oameni care gustă teatrul aici, la Fălticeni și noi trebuie să fim alături de ei”, a afirmat Flutur, informeaza Agerpres.

Președintele CJ Suceava s-a aflat la o lansare de carte din cadrul festivalului de la Fălticeni și a apreciat inițiativa părintelui Liviu Mihăilă, inițiativă despre care care a spus că ”nu a fost ușor să ajungă la actuala dimensiune”, subliniind că a sprijinit manifestarea de la prima ediție.

”Am venit cu mare bucurie în capitala culturală a nordului de țară, a județului Suceava, aici, la Fălticeni, la Festivalul de Teatru pentru Tineret Grigore Vasiliu Birlic. Sunt foarte bucuros că mă întâlnesc cu atâtea personalități, oameni din teatrul românesc, din cultura românească, oameni cu greutate deosebită. Mă înclin în fața lor’, a spus Flutur.

El a arătat că luna august a fost plină în evenimente culturale, pe care CJ Suceava le promovează și susține de mai mulți ani, iar la această ediție a festivalului de la Fălticeni CJ a alocat o sumă de bani pentru premiile ce se vor acorda.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.